82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Дългогодишен пожарникар стана почетен гражданин на Свищов

Главен инспектор Стефан Димитров бе удостоен със званието почетен гражданин на Свищов по време на тържествената сесия на Общинския съвет. Званието му бе връчено по време на тържествата по случай 139 г. от Освобождението на Свищов.

Стефан Димитров е роден в Свищов на 12 октомври 1957 г. Завършва средното си образование в Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, а висшето във Висшия институт на МВР – Противопожарен факултет. След това завършва и СА „Димитър А. Ценов”, специалност „Застраховане и социално дело”. Гл. инсп. Димитров е отдал 35 години от живота си, помагайки на хората и неведнъж е рискувал своя живот, спасявайки десетки хора.

През 2007 г. е обявен за „Пожарникар на годината”. През последните няколко години гл. инсп. Димитров бе началник на свищовската Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Тържественото заседание започна с изпълнения на Първи български хор с диригент Елизабет Людмилова.

Председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов прочете мотивите за удостояването на Стефан Димитров с почетното звание, след което го поздрави и му връчи удостоверението. “Много думи могат да се изрекат за направеното за Свищов през годините от Стефан Димитров, но най-важно е да му изкажем своята огромна благодарност. Защото той е човек, отдал 35 години от живота си в служба на хората от Свищов”, каза в словото си кметът на общината Генчо Генчев и също поздрави новия почетен гражданин на Свищов.

Бе прочетено и благодарствено писмо от комисар Красимир Кръстев, директор на РД на ПБЗН във Велико Търново. Самият Стефан Димитров сподели, че в този момент се чувства много развълнуван и горд. Той благодари за това, че е първият пожарникар, който става почетен гражданин на Свищов и пожела и други негови колеги да имат тази чест. Гости на тържественото заседание бяха Якуб Флашински, втори секретар на посолството на Полша, народните представители доц. д-р Милен Михов, Иван Димитров, Клавдия Ганчева, гл. инспектор Светлин Михайлов от РС на ПБЗН и почетният гражданин на Свищов проф. Радко Радков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.