Дългогодишен пожарникар стана почетен гражданин на Свищов

Главен инспектор Стефан Димитров бе удостоен със званието почетен гражданин на Свищов по време на тържествената сесия на Общинския съвет. Званието му бе връчено по време на тържествата по случай 139 г. от Освобождението на Свищов.

Стефан Димитров е роден в Свищов на 12 октомври 1957 г. Завършва средното си образование в Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, а висшето във Висшия институт на МВР – Противопожарен факултет. След това завършва и СА „Димитър А. Ценов”, специалност „Застраховане и социално дело”. Гл. инсп. Димитров е отдал 35 години от живота си, помагайки на хората и неведнъж е рискувал своя живот, спасявайки десетки хора.

През 2007 г. е обявен за „Пожарникар на годината”. През последните няколко години гл. инсп. Димитров бе началник на свищовската Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Тържественото заседание започна с изпълнения на Първи български хор с диригент Елизабет Людмилова.

Председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов прочете мотивите за удостояването на Стефан Димитров с почетното звание, след което го поздрави и му връчи удостоверението. “Много думи могат да се изрекат за направеното за Свищов през годините от Стефан Димитров, но най-важно е да му изкажем своята огромна благодарност. Защото той е човек, отдал 35 години от живота си в служба на хората от Свищов”, каза в словото си кметът на общината Генчо Генчев и също поздрави новия почетен гражданин на Свищов.

Бе прочетено и благодарствено писмо от комисар Красимир Кръстев, директор на РД на ПБЗН във Велико Търново. Самият Стефан Димитров сподели, че в този момент се чувства много развълнуван и горд. Той благодари за това, че е първият пожарникар, който става почетен гражданин на Свищов и пожела и други негови колеги да имат тази чест. Гости на тържественото заседание бяха Якуб Флашински, втори секретар на посолството на Полша, народните представители доц. д-р Милен Михов, Иван Димитров, Клавдия Ганчева, гл. инспектор Светлин Михайлов от РС на ПБЗН и почетният гражданин на Свищов проф. Радко Радков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини