Разследват апаш, гонел с нож жени за секс

Полицията в Монтана разкри брутален опит за изнасилване на жена в центъра на Монтана. Арестувания за посегателството мъж е извършил още две нападения над жени посред бял ден. Не е изключено в града и региона да има и други жертви на маниака, смятат полицаите.

В началото на юни към 5.45 часа сутринта 47 годишната Галя Д., която отивала на работа, била пресрещната до езиковата гимназия в областния град от млад мъж. Непознатият опрял нож в гърлото й, заплашил, че ще я заколи и се опитал да я изнасили. Само появата на минувачи спасила жената от нападателя, който избягал. Три седмици по-късно – на 25 юни, две жени – на 42 и 43 години, подали сигнал на тел. 112, че в района на римската крепост край Монтана непознат мъж ги нападнал с нож, блъскал ги и се заканвал да ги убие.

Те обаче оказали съпротива и апашът избягал. Пристигналите на мястото полицаи открили и задържали 24 годишният Дилян В. На разпитите станало ясно, че мъжът е извършил и трите нападения. Той е криминално проявен, жител е на Видин, но от няколко месеца е наел квартира в Монтана. Има вероятност арестувания да е сериен изнасилвач, който сменя местожгителството си, за да прикрива следи и намира нови жертви, смятат експерти.

Криминалистите проверяват за подобни нападения и в други райони на Северозапада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини