Тъща прати полиция след неискан зет

Жена от София, подаде сигнал в полицията, че непълнолетната й дъщеря е била отвлечена от мъже от Вършец. Само за няколко часа пазителите на реда откриха момичето заедно с момче в курортния град. Девойчето обаче заявило, че не е похитено, а доброволно, но без съгласието на майка си тръгнало с любимия.

В понеделник жителка на Вършец, която живее и работи в столицата, подала сигнал в Девето районно управление на МВР, че невръстната й още дъщеря е била открадната от двама мъже със зелен автомобил „Форд”. Според майката похитителите заминали за Вършец. Столичните полицаи информирали за случая колегите си в северозападния курорт и към 15.50 ч. униформените открили 16 годишната Борислава В. в къща в ромския квартал „Изток”.

Момичето било заедно с 19 годишния Денис Г. и баща му Георги Т./40 г./ . Тримата били отведени в полицията, където обяснили, че младите са съседи във квартала и се обичали отдавна. Майката на девойчето била против връзката на дъщеря си и дума не давала да се жени. Затова по цигански обичай младоженецът я откраднал. За случая са уведомени прокуратурата и отдел „Закрила на детето”.

По закон у нас бракът с малолетни е забранен, а след 16 годишна възраст е разрешен само със съгласието на родителите и съда. Въпреки забраните обаче всяка година десетки невръстни момичета, най-вече от ромските махали, се женят и дори стават майки. Само преди дни безработен от Вършец бе наказан от съда с 1000 лева глоба заради незаконно съжителство с момиче ненавършило 16 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини