Доброволци преобразиха детското отделение в свищовската болница

Детското отделение на МБАЛ „Димитър Павлович” в Свищов бе ремонтирано от доброволци, членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”, съобщиха от кметската администрация в крайдунавския град.

Средствата за ремонта на стойност 7 200 лева бяха предоставени от организацията, а положеният труд на групата е бил напълно доброволен. Катрин, Холи, Кейси, Доти, Алън, Уйлям и Дерън Уокър - който е ръководителят на групата, за 4 дни преобразили Детско отделение до неузнаваемост.

С дарените средства и благотворителния труд, бяха боядисани коридора и 10 болнични стаи (шест в юношески сектор и четири- в кърмачески), бяха закупени нови легла, матраци и обзавеждане за стаите, както и мебели за столовата. Леглата са с ново постелъчно бельо, което за жалост е крайно недостатъчно, сподели началникът на Детско отделение д-р Николаева.

Тя изрази благодарност към Лидия и Тим Отри, за съдействието в контакта с благотворителната организация, както и на Фондация „Ангели от Лим” за закупените надматрачни, непромокаеми стелки за матраците, които със сигурност ще удължат живота на новите матраци.

Д-р Николаева благодари и на Община Свищов за подкрепата и помощта оказана при обръщането и изолацията на прозорците и вратите в болничните стаи. На прощалното парти за изпращане на доброволците, кметът Генчо Генчев им поднесе благодарствен адрес и подаръци, емблематични за Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини