66-годишен загина в Пловдив след гонка с полицейска патрулка (снимка)

66-годишен пловдивчанин загина в понеделник около 22 часа на улица "Княз Борис Първи" в район "Тракия" на града под тепетата след кратка гонка с полицейски автопатрул, след като се блъснал със стария си автомобил "Опел Рекорд" в задната част на ремарке на паркиран камион "Кроне".

Гонката започнала минути по-рано в района на надлез "Скобелева майка", където опелът навлязъл с висока скорост от над 80 км/час в кръговото движение и създал предпоставка за катастрофа с осъществяващия пътен контрол полицейски автомобил. Водачът на опела не реагирал на подадените звукови и светлинни сигнаи от полицейската патрулка, а колата му продължила да се движи, криволичейки по "Ягодовско шосе" в посока жк "Тракия", преди да се забие в паркиран край СОУ "Черноризец Храбър" ТИР с ремарке.

На местопроизшествието веднага пристигнали и други полицейски екипи, служители на пожарната и Спешна медицинска помощ, които със специализирана техника успели да извадят шофьора от смачкания опел. Възрастният мъж обаче починал в линейката на път за УМБАЛ "Свети Георги" вследствие на тежка черепно-мозъчна трамва, несъвместима с живота, уточниха патоанатоми.

На починалия е взета кръвна проба, която ще покаже дали е бил употребил алкохол или наркотици. По случая е образувано досъдебно производство в Пето РУ на МВР-Пловдив, а разследващите извършваха огледи на местопроизшествието и във вторник по обяд и разпитваха свидетели и очевидци на инцидента с фатален край.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право