Издирван за убийство грък заловен на летище София

Външно министерство: Няма решение за гонене на руски дипломати

Почина общинският съветник от БСП Марин Стоянов

Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Цветанов: Няма данни, които да налагат изгонването на руски дипломати от страната

Славчо Велков: 47 израелски граждани искат над 200 млн. лв. компенсации заради атентата в Сарафово

Финландия получи от Испания искане на екстрадиция на Пучдемон

Нощните влакове ще пристигнат с час по-късно заради смяната на часовото време

“Кюриосити” отбеляза 2000 дни на Марс Плутониевите му генератори ще работят още около 7-8 години

Спряха опасен теч на 4 г. в шуменски квартал Общината ще си търси парите от ВиК

Вучич обвини ЕС, че не изпълнява Брюкселските споразумения между Сърбия и Косово

Тръмп се чудил дали да наначи новия си съветник по национална сигурност заради мустака му

Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

14 магистрати от Благоевград: Напускаме Съюза на съдиите поради липса на почтеност

„Решението за прекратяване на членството ни е продиктувано от непрекъснатата липса на реални гаранции за почтеност, на взаимодействие и сътрудничество. Няма диалог между представителите на Съюза на съдиите в България (ССБ) и конкретни членове по несъвпадащи цели и задачи на съдебната система.“ Това се казва в обръщение на 14 магистрати от Благоевград, които вкупом напуснаха съюза. „Труд“ съобщи за заявленията им миналата седмица, а в понеделник магистратите обявиха и мотивите за своето решение.

„След задълбочена дискусия, анализ, равносметка и оценка констатирахме нееднакво и нетолерантно поведение от страна на представителите на ССБ към членовете си, изразяващо се в безпочвени нападки или немотивирана подкрепа на бивши, излъчени от ръководството на високи постове членове и позоваване на непроверените факти и обстоятелства, които дълбоко засягат правото ни на пълноправни членове на съюза, за който до този момент сме работили и безрезервно подкрепяли. Наложено е общуване по електронен път и чрез медии. Така в последните няколко месеца в редица издания се води агресивна и ескалираща кампания, насочена срещу членове на съюза в лицето на колеги съдии от Благоевградския окръжен съд“, пишат магистратите. Според тях, вместо да се противопостави на агресивната медийна кампания от последните месеци срещу собствените си членове, ССБ не реагира по никакъв начин.

„Напротив, видни членове използваха въпросните публикации срещу съдии – членове на ССБ, и организираха злостни кампании на най-високо място – Висшия съдебен съвет“, се казва още в мотивите на благоевградските съдии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.