82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

14 магистрати от Благоевград: Напускаме Съюза на съдиите поради липса на почтеност

„Решението за прекратяване на членството ни е продиктувано от непрекъснатата липса на реални гаранции за почтеност, на взаимодействие и сътрудничество. Няма диалог между представителите на Съюза на съдиите в България (ССБ) и конкретни членове по несъвпадащи цели и задачи на съдебната система.“ Това се казва в обръщение на 14 магистрати от Благоевград, които вкупом напуснаха съюза. „Труд“ съобщи за заявленията им миналата седмица, а в понеделник магистратите обявиха и мотивите за своето решение.

„След задълбочена дискусия, анализ, равносметка и оценка констатирахме нееднакво и нетолерантно поведение от страна на представителите на ССБ към членовете си, изразяващо се в безпочвени нападки или немотивирана подкрепа на бивши, излъчени от ръководството на високи постове членове и позоваване на непроверените факти и обстоятелства, които дълбоко засягат правото ни на пълноправни членове на съюза, за който до този момент сме работили и безрезервно подкрепяли. Наложено е общуване по електронен път и чрез медии. Така в последните няколко месеца в редица издания се води агресивна и ескалираща кампания, насочена срещу членове на съюза в лицето на колеги съдии от Благоевградския окръжен съд“, пишат магистратите. Според тях, вместо да се противопостави на агресивната медийна кампания от последните месеци срещу собствените си членове, ССБ не реагира по никакъв начин.

„Напротив, видни членове използваха въпросните публикации срещу съдии – членове на ССБ, и организираха злостни кампании на най-високо място – Висшия съдебен съвет“, се казва още в мотивите на благоевградските съдии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.