Общинска мрежа за видеонаблюдение пази Търговище

Мрежа за видеонаблюдение на целия град изгражда община Търговище, като на този етап включва в нея 29 камери. Първите 16 от тях бяха монтирани миналата година на реконструирания площад „Свобода”, за да се опази новата собственост от кражби и вандали. В момента се слагат нови 13. От тях 10 са от типа „трафик” и ще следят автомобилния поток на входно-изходните артерии и едно от натоварените кръстовища, където често стават катастрофи.

Другите 3 са само за наблюдение и пазят района около езерото в парка „Борово око”.

Всички камери са обхванати в система, която се обезпечава от 12 антени, а кадрите се пазят на две записващи устройства в общината. Там на монитори се следи ставащото в града и в реално време.

Инвестицията за двете години в изграждането и разширяването на мрежата за наблюдение е в размер на над 40 000 лв.

За следващата година е предвидено монтираното на нови камери, които ще пазят площади, кръстовища и пешеходни пътеки.

Работата по изграждане на наблюдението се извършва съвместно с полицията, като се набелязват рисковите места и необходимостта от контрол. Направена е и справка за съвместимостта на камерите на институции и частни обекти с общинската мрежа, за да се ползват при нужда.

В пет от селата от общината, по инициатива на полицията, също са монтирани камери, които следят преминаващите с цел намаляване на битовата престъпност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини