Арестуваха 7 души от групата на Божо Кравата

7 души от групата на Божидар Кузманов, известен като Божо Кравата, бяха арестувани в Слънчев бряг. Любопитното е, че те са били арестувани минути след направена от ченгетата възстановка на стрелбата по Митьо Очите и хората му на 8-ми юни тази година. Самите задържани са участвали във възстановката.

По време на следствения експеримент изведнъж в заведението "4 YOU" са влезли тежко въоръжени спецполицаи и са извели с белезници седмината.

По време на престрелката на 8 юни несебърският бос Димитър Желязков бе прострелян тежко, а най-верният му бодигард Сашо Водолаза бе убит. Обвинен в убийството е човек от хората на Кравата - Тодор Славов, който е в ареста. По- късно бяха закопчани още двама души. Сега зад решетките влизат нови 7, от същата група.

Случаят се поема от Спецпрокуратурата, съобщиха бургаските магистрати.

Разследването на престъплението, извършено на 08.06.2016 г. в курортен комплекс „Слънчев бряг“, както и на други престъпления, свързани с него – изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици, е поето от Специализираната прокуратура. Днес, под ръководството на Специализираната прокуратура се извършват интензивни процесуално следствени действия. Работи се съвместно с ГДБОП – МВР и ОД на МВР – Бургас.

По реда на ЗМВР са задържани 7 лица. Четири лица се издирват от МВР. На място в Бургас са прокурори от Специализираната прокуратура, които преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица. Повече информация ще бъде предоставена утре от Специализираната прокуратура, гласи официално прессъобщение от Апелативна прокуратура Бургас.

Междувременно Митьо Очите бе преместен в болница в София. "Той няма онкозаболяване. Има тежък урологичен проблем, с който тук не можем да се справим", казаха източници от морския град. Било е препоръчано Очите да се премести в университетска болница - трето ниво. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право