93 коня ще скачат за Световната купа в Божурище

Състезанието за прескачане на препятствия в Божурище стартира в петък – 1 юли и ще продължи до неделя, предаде БТВ.

Очакват се ездачи от седем държави – Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Унгария и България. Големият приз „Бяла карта” в неделя от 17 ч. е квалификация за европейския шампионат и ще носи точки за световната ранглиста.

Височината на препятствията е от 140см до 160см, наградният фонд за това изпитание е 25 000 евро, а общият – 43 000 евро. Дизайнер на трасето е италианецът Елио Травалиати.

Бюджетът на СК е 190 000лв, от тях 40 хиляди са осигурени от МФВС, останалите са добавени от спонсори.От българските състезатели основните ни надежди са свързани с представянето на Ангел Няголов и Калин Неделчев, който пристига от Германия и ще участва в България за пръв път от 6-7 години.

Третият ни основен състезател е Ивайло Бонев. Ще скачат още конете на Андрей Гочев, Стоян Китаровски, Венето Тенев, Христо Найденов, Антон Дацински, Светлин Иванов и др. Няма да участва Росен Райчев.

Конната база „Крум лекарски” посреща елитната надпревара за седма поредна година, а паралелно с кръга от СК ще се проведе и балканска конференция, на която ще бъдат разисквани измененията, които наложи МОК в изискванията си за участие в ЛОИ-2020.

Следващият кръг за СК по скачане на препятствия е в Будапеща от 14 до 17 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт