Авери на Божо Кравата арестувани с хитрост (обзор)

Викнали ги на следствен експеримент и им пратили маскирани ченгета

Разследват групата за рекет, трафик на хора и дрога

Седем души от групата на Божидар Кузманов, по прякор Божо Кравата, бяха задържани вчера, след като ги извикали за следствен експеримент на стрелбата по несебърския бос Митьо Очите в Слънчев бряг. Самият Божо Кравата и трима от хората му са били обявени за издирване. Бандата се разследва от спецпрокуратурата за изнудване, трафик на хора и търговия с наркотици.

Зрелищните арести бяха извършени точно на 20-ия ден, след като Очите и един от гардовете му бяха ранени, а друг бе убит на място. Екшънът се разигра на 8 юни в ресторант „4 you” на Божо Кравата, в който нахлу Митьо и свитата му. Според главния прокурор Сотир Цацаров сблъсъкът не е бил за паркоместа, а за разпределение на територия за престъпен бизнес.

За стрелбата бяха арестувани и обвинени трима приближени на Кравата, но той самият и много от аверите му останаха на свобода. Вчера всички участници в мелето от страна на Кравата били призовани да участват във възстановка в заведението „4 you”. Босът им обаче не се явил, защото в момента бил в чужбина. Нарочно не били викани хора на Очите, за да не се стигне до ново напрежение. Следственият експеримент, на който присъствали и адвокати, се водел от разследващия бургаски полицай Златко Пеев.

Настроението в ресторанта било ведро, дори участниците си разказвали вицове за полицаи. Внезапно отвън спрял микробус и патрулки. Изскочили маскирани командоси и нахлули в ресторанта. Хората на Кравата били изведени с белезници пред очите на десетки туристи и журналисти. Адвокатите викали на зяпачите: „Утре така ще арестуват и вас.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право