Полицейски училища за деца организира МВР

Униформени ще разясняват на учениците опасностите от алкохола и наркотиците по лагери и спортни зали.

Мобилни групи психолози работят с децата в малките населени места.

Детски полицейски училища, на които ще се разясняват опасностите от употребата на наркотици и алкохол, както и правилата за пътна безопасност ще се организират съвместно от МОН и МВР през лятото. До септември органите на реда ще провеждат кампанията за превенция на рисковете по детски лагери, читалища, спортни зали и други. На децата ще се раздават специални брошури и заедно с това ще има практически демонстрации от екипите на МВР.

„Дейностите, които влизаха в стартиралата през май кампания за детските полицейски управления, до септември излизат извън училищата. Служителите ще провеждат лекциите и демонстрациите на всякакви организирани детски събития – по лагери, читалища, общини, спортни зали и други“, обясни пред „Труд“ директорът на Национална полиция Христо Терзийски.

Мобилни групи за психологическа подкрепа към МОН също ще обикалят по малките градове и селата, за да работят с проблемни или агресивни ученици и техните семейства, добави през вестника зам.-министърът на образованието Диян Станатов.

„Това са 65 психолога, които са в екипи между 3 и 5 човека и работят с децата, там където има нужда, най-вече на местата където училищата нямат наети психолози. През последната учебна година те са работили с 2453-ма ученици и родители“, каза зам.-министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини