Световните лидери искат да преборят тероризма

Министър-председателят на Турция Реджеп Тайп Ердоган заяви, че се надява атаката в Истанбул да се превърне в повратна точка за обединена борба срещу тероризма, предаде RT. Той осъди проявеното насилие, като подчерта, че тероризмът не държи на вяра и ценности, щом атаката беше извършена в свещения месец на Рамадан.

"Ясно е, че тази атака не е насочена към постигане на всеки резултат, а само към това да създаде пропагандни материали срещу нашата страна, използвайки кръвта и болката на невинни хора“, заяви още Ердоган.

"Лично аз съм разтърсена от коварните действия на тероризма“. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел във връзка с атаките, пред изданието FOCUS. Тя се обърна към целия турски народ и ги увери, че всички са обединени в борбата с тероризма.

Кандидат-президентът на Демократическата партия в САЩ Хилари Клинтън подчерта, че сътрудничеството на държавите против насилието трябва да се засили. "Днешната атака в Истанбул само засилва нашата решителност да победим силите на тероризма и радикалния джихадизъм по света", заяви бившия държавен секретар на САЩ.

Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер пък изказа своето недоумение от атентата с думите, "В шок съм от новините от Истанбул. Подробностите засега остават неясни, но всичко показва, че терористите отново нанесоха удар в турския мегаполис. В този момент мислите ни са с хората в Турция."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят