Надежда Нейнски: Няма информация за пострадали българи при атентата в Истанбул

"До този момент нямаме информация за българи, пострадали при атентата на летище „Ататюрк“ в Истанбул, нито наши граждани са потърсили съдействие в посолството, което само по себе си е добра новина." Това каза българският посланик в Турция Надежда Нейнски пред БТВ.

Единствено четирима студенти, пристигащи от Вилнюс, са потърсили съдействие от посолството, за да бъдат настанени някъде, след като властите са им предложили хотел, прекалено скъп за тях. Полетите на летището са възстановени след 2:30 ч.

"През нощта на мястото е имало двама български консули, които да разговарят със служителите на реда и да проверят дали няма пострадали', каза Нейнски.

Първоначалната информация, че по времето, по което е извършен атентатът, на летището е трябвало да кацне български полет, е опровергана. Полетът от София е бил по-рано, имал е закъснение и е пренасочен към Измир, каза тя.

Твърди се, че атентатът е бил тип Мумбай, т.е. целял е да причини много повече жертви, но бързата реакция на службите за сигурност е предотвратила много по-голямо нещастие. Според Нейнски причина за терористичния акт е политиката, която Турция води.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини