Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

Атентатът в Истанбул – отмъщение на терористите заради затоплянето на отношенията между Турция и Русия?

Затоплянето на отношенията между Турция и Русия може да е една от причините за снощната терористична атака в Истанбул. Арабистът проф. Владимир Чуков и бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров говориха по темата.

Според проф. Чуков това е стратегически атентат, при който се търси най-голям отзвук. 

Ген. Киров пък смята, че една от причините за атентата може да се търси в затоплянето на отношенията на Турция с Русия. „Причините от вътрешен характер трябва да се търсят в колебливата и двойствена политика на турското правителство по отношение на „Ислямска държава“ и структурите, свързани с Ал Кайда например.

От една страна, скрито подпомагане и възползване от дейността на тези структури, от друга – публично демонстриране на акции срещу тях и участване във войната срещу заедно с Коалицията, водена от САЩ. Що се отнася до причините от външен характер – трябва да се вгледаме в последните няколко месеца, които са характерни с промяна на външния курс на Турция. Изпаднало в сериозна политическа изолация, турското правителство се принуди да направи няколко хода, които променят международната политика на страната, каза той пред „Фокус“.

Киров допълни, че България трябва да бъде притеснена от събитията в Турция, тъй като те водят до дестабилизация на южната ни съседка и невъзможност да се възпира мигрантският поток, както и да се осигури сигурността на българските граждани на територията й.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.