Ф-16 е най-добрият изтребител за България (обзор) Това ще засили стратегическото партньорство между САЩ и вашата страна, смята Н. Пр. Ерик Рубин

Тереза Мей и Жан-Клод Юнкер обсъждат в Брюксел бъдещите отношения Великобритания -ЕС

Правителствена става детска мегаболница 300 000 деца на година се приемат за лечение в различни клиники у нас

Кога ДДС за услуга става 0%

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 ноември 2018

Борбата за по-чист въздух поражда и социален риск ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово” осигурява работа за около 2000 миньори

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи националната награда „Яков Крайков“ за принос към българската духовност

Елена Йончева: Майките обявиха край на протестите, но излизат бащите и синовете, защото България не може да живее по този начин

Слагат таван на заемите според размера на дохода Може да затегнат правилата за обезпечение

Столична община разширява системата за разделно събиране на отпадъците

Фалшиви сайтове обират клиенти Парите на потребителите отиват в сметки в Китай

Столична община се включва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците с два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и модно ревю

Строят 25 станции за електромобили

„Московска 33“ укрепва Царските конюшни Обмислят възстановяване на Захарната фабрика

Кметът Фандъкова се срещна с изследователи от JRS

Адвокатът на Димитър Иванчев: Следственият експеримент в Слънчев бряг се превърна в холивудски филм

Защитникът на стрелеца по Митьо Очите каза, че по отношение на него не се извършват никакви следствени действия, съобщи БТВ. 

„Частичният следствен експеримент в Слънчев бряг, на който бяха поканени свидетелите, гравитиращи около групата на Божидар Кузманов, се превърна в истински холивудски филм.“ Това каза в предаването „Тази сутрин” Росен Желязков, адвокат на Димитър Иванчев, обвинен в опит за убийство на Димитър Желязков – Очите.

„Аз възприех една картина, един микс на любопитни туристи, полицейски ленти, декор на ресторант със застояла храна, тъй като той е запечатан от 20 дни.

В един момент се появиха тежко въоръжени специални части, които бяха пратени, за да задържат свидетелите. Възниква въпросът какво е наложило този показен арест, нима тези лица не са се явили доброволно да съдействат на органите, нима тези лица не бяха два часа в полезрението на органите, нима тези лица 20 дни са се укривали или са извършили друго престъпление.

Разбира се, това е право на правоохранителните органи, разбира се, че те си имат тактики и се ръководят от правилата на оперативно-издирвателните дейности, методи и тактики, но това – толкова явно и показно да стане пред очите на граждани на чужда държава, които са дошли да почиват, просто буди недоумение”.

При такова действие няма как да има обяснения. То се извършва и се планира при условия на внезапност, допълни адвокатът и поясни, че неговият клиент е в ареста от 20 дни и по отношение на него не се извършват никакви следствени действия.

„Бях на това място именно, защото очаквах да се извърши наистина следствен експеримент, който да хвърли светлина върху детайлите на фактическата обстановка.

Димитър Иванчев е обвинен за едно от най-тежките престъпления, визирани в Наказателния кодекс – опит за убийство. Той си има неговите процесуални права, в момента е обезпечен с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, но, ако разследващите искат да установяват обективно признаците на обстановката там, би следвало и той да участва.

В един момент се получи така, че свидетелите, които са били в ресторанта, са задържани, норвежците са в Норвегия, които са били свидетели, незнайно защо охранителната фирма „Аркус секюрити”, която също е присъствала на местопроизшествието, не е повикана да участва в този експеримент. Това е решение на разследващия орган, но хвърля някакъв отпечатък на съмнение”, коментира адвокатът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.