Нови случаи на африканска чума по свинете в Румъния

Откриха следи от аварията във Фукушима в калифорнийско вино

Щракнете перфектното селфи час преди залез Дръжте телефона на нивото на лицето или малко по-нагоре, никога отдолу

Али Хаменей: Преговорите с Вашингтон ще бъдат очевидна грешка

Волен Сидеров с контрапроверки по морето

Банков обир в Несебър Отмъкнаха 100 000 лева

Правнучка на фотографа Димитър Карастоянов откри изложба Германски шпионски камери колкото кибрит и дагеротипия на 168 години пазят в музея на фотографията в Казанлък

Обвиниха в опит за убийство нападателя от Любек

Президентът Радев: Никола Вапцаров се осмели да предизвика историята

Мъж заплаши да скочи от втори етаж на болницата

Финансовият министър на САЩ: Доналд Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари

Бетонна плоча рухна и уби работник в Пловдив

Германия премахва икономическите ограничения срещу Турция

НАСА изстрелва сонда за изучаване на слънчевата корона

Столетница прогони с бастуна си крадци от дома си в Берлин

Таван се срути в кухнята на семейство с малко дете в Перник

Таван в жилищна сграда в Перник се срути в кухнята на семейство с двегодишно дете, съобщи БТВ. По чудо при инцидента няма пострадали. Чист късмет е, че детето не е било в стаята в този момент.

Таванът пада в ранния следобед преди два дни, докато семейство Семови е в съседната стая.

Хората знаят от известно време за опасността таванът да падне и са искали от своите съседи всички да съберат пари и да направят ремонт на покрива. Те обаче живеят на по-долни етажи и посочват, че отговорността е на семейството, което живее на последния етаж.

Моника Семова разказа, че в понеделник е сложила детето да спи, при което е чула ужасен пукот. Отишла да погледне какво става и се оказало, че целият таван е паднал. Жената споделя, че се е изплашила за себе си и за детето.

Има много материални щети. Семейството се страхува да разчиства в стаята, защото има опасност да паднат още късове. Те са изпращали жалби до общината, тъй като няма домоуправител, който да им съдейства да се съберат пари за ремонт. От общината няма никакъв отговор.

Ремонтът по общите части трябва да бъде извършен съгласно изискванията на Закона за управление на етажната собственост. Плочите, гредоредите, носещите стени, колони, трегери, основи, покрив – са общи части.

„Задължението е на всички, които живеят в този блок“, заяви Здравко Количков, началник на отдел сигурност към община Перник. Той обеща да съдейства на семейството и да провери защо до момента няма отговор от общината.

Ако съседите не желаят доброволно да дадат пари за този ремонт, те имат право по съдебен път да съберат тези пари, уточни още Здравко Количков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.