Премиерът на Турция: Атентатът в Истанбул е дело на "Ислямска държава"

Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм заяви в изявление пред медиите, че всички следи от разследването водят към Ислямска държава като организатори на атентата на летище "Ататюрк".

Терористите в момента се идентифицират и въпреки че телата им са разпокъсани, разследващите предполагат, че са чужденци, твърди анадолската агенция "AA", цитирана от БНТ.

По първоначална информация, след проверката на начина на поведението им турските власти считат, че те принадлежат към Ислямска държава.

Разследващите в Турция са идентифицирали телата на 27 от загиналите, които са турски граждани. Телата им са предадени на семействата им. Сред жертвите има чужденци от Иран, Украйна, Русия и Палестина.  

Властите наложиха забрана на информацията за случилото се, за да не се всява паника сред населението и да не се опорочава разследването.

По последни данни 36 са жертвите на тройния самоубийствен атентат на летището в Истанбул, ранените са 147, като 6-ма от тях са в много тежко състояние.

Според премиера на Турция терористите са дошли с таксита. Те са преминали през зоната близка до местата за контрол и са открили огън с автомати Калашников.

Очевидци разказват, че са хвърлили 4 ръчни гранати в района на паспортния контрол. Един от свидетелите на нападението е чул първо два взрива след това около 20-30 изстрела. Между двата взрива е имало около 10-15 секунди разстояние.

Вече са възстановени полетите от летище "Ататюрк", съобщват турските медии, цитирани от БНТ. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят