ЕС изрази солидарност с Великобритания по случая със Сергей Скрипал

Ограничават движението на камиони заради зимната обстановка Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са на терен в София

Защо е страшно да си дясната ръка на шефа?

АПИ: Към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили

Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

100 хил. шофьори може да останат без работа

Тръмп замени съветника си по националната сигурност

ЕС отзова посланика си в Русия Маркус Едерер

на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Сметната палата започва проверка на Центъра за градска мобилност

“Днес вече беше връчена заповедта на Центъра за градска мобилност от Сметната палата за проверката, която беше възложена от Народното събрание.” Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Фандъкова припомни, че лично е възложила проверките на Центъра за градска мобилност. „Изпратих резултатите и от старата, и от новата проверка на Държавната финансова инспекция, така че проверката от Финансовата инспекция също започва. Ще се работи паралелно от Финансовата инспекция и Сметната палата“, поясни кметът на София.

Тя подчерта, че очаква пълно съдействие от страната на Центъра за градска мобилност. „Преди няколко дни обявих резултатите от проверката от вътрешния одит, който показа, че от проверените обществени поръчки за 2015 година и началото на 2016 бяха открити нарушения при три. Тази проверка изпратих на Държавната финансова инспекция и вече имам резултатите и от възложената техническа проверка за изпълнението на спирконавесите, по повод на които поисках отстраняването на ръководството на ЦГМ”, подчерта Фандъкова.

Тя поясни, че в момента се провежда нов конкурс и подчерта,че се надява Общинският съвет да подбере подходящи хора, които да ръководят ЦГМ, за да не се стига отново до подобни случки.

На 20 май парламентът единодушно реши да възложи на Сметната палата извършването на одит на „Център за градска мобилност” – София за периода от 1 януари 2014 г. до 30 юни 2016 г.

До проверката се стигна след като в края на април зам.-кметът на София по транспорта Любомир Христов и ръководството на общинското дружество подадоха оставки след журналистическо разследване за обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена на фирма, свързана със съпруга на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева, която подаде оставка като народен представител.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.