Хърватското правителство прие Истанбулската конвенция

Саркози заяви, че обвиненията в корупция срещу него са лъжа и манипулация

Вижте кои са предложените от председателя Пламен Георгиев за членове на новата комисия за борба с корупцията

Възстановено е движението на влакове в междугарието Долна Махала – Карлово

Студентка спечели конкурса за лого на “Варна-Европейски град на спорта”

Задържаха деца за незаконна сеч

Николай Нанков издаде разрешение за строеж на още 2 км от магистрала „Струма“

РИОСВ – Бургас проверява сигнали за бедстващи щъркели

Столетна будка за вестници се прероди за нов живот край Дунав Ломчани и вестник „Труд” възстановиха най-старата и красива вестникопродавница в България

Вижте резултатите от проверката на пешеходните пътеки в страната (ГРАФИКИ) Пет области са системни нарушители на правилата за сигнализация и маркировка

Прокуратурата: 123 305 лв. са прибрали телефонни измамници от възрастни хора в Търговищко

Истината за атентата в Златни пясъци излезе в книга „Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът й, бившият контраразузнавач Павлин Павлов

Реджеп Ердоган се готви да превземе и последната турска независима медийна компания

АПИ стартира обществени поръчки за половин милиард лева

Финансират със 109 млн. евро 74 проекта по ИНТЕРРЕГ Румъния-България Разработките са свързани с околната среда, превенция на риска и свързаността на регионите

“Енерго-Про”: Не можем да влияем на съдилищата

След изявлението на Мая Манолова, че ЕРП-то се е обзавело с частен арбитраж

“Енерго-Про” категорично заявява, че стриктно спазва действащото законодателство на България и прилага законосъобразни практики, които отговарят на обществения интерес и са в услуга на клиентите. Това обявиха в официална позиция от електроразпределителното дружество по повод изявления на националния обществен защитник Мая Манолова.

Преди ден след преглед на десетки жалби от варненци тя заяви, че “Енерго про” се е обзавело с частен арбитражен съд, в който работят част от адвокатите на компанията и който се ползва като бухалка срещу абонатите. Манолова цитира и справка, че за 2 г. адвокатите на ЕРП-то са получили 4 млн. лв. хонорари.

“Като най-голям работодател в Североизточна България и компания с над 1,1 млн. клиенти, хиляди доставчици и контрагенти “Енерго-Про” е страна по хиляди съдебни спорове за милиони левове в различни съдилища, част от които на територията на град Варна. Разходите за правна защита са съобразени с обема и качеството на правната работа и материалния интерес”, контрират от дружеството.

Оттам са категорични, че нито фирмите в състава му, нито служителите му могат да влияят върху дейността на съдилищата. И уточняват, че арбитражното производство не ограничава правата на клиента да подаде жалба до компетентните държавни органи, в това число КЕВР и КЗП, а решенията на арбитража винаги подлежат на последващ контрол пред ВКС.

От компанията посочват, че годишно губят милиони от кражби на ток, като през последните години успешно противодействат не само на тази порочна практика, но и на група лица, които чрез цесии, представителство на мъртъвци и други порочни схеми се опитвали да източат милиони от дружеството чрез дела за кражби на електроенергия.

“Готови сме да предоставим на омбудсмана подробна информация за тези случаи, за които са надлежно сезирани и компетентните органи”, допълват от “Енерго-Про”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.