Теди Бургазлиева показа за първи път близнаците Семейството на най-красивата българка за 2002 г. се сдоби с нов дом в Лос Анджелис

Учени разкриха на какво се дължи здравината на паяжината

Премиерът Борисов и турският министър на търговията обсъдиха развитието на търговско-икономическото партньорство

Спипаха 31-годишен мъж с канабис и кокаин в Силистра

Благоевград е домакин на Кубинска танцова панорама

Четири столични квартала останаха без парно заради авария

От ЧЕЗ призовават за разумно потребление на електроенергия

Одобриха проект за близо 4 млн. евро на община Велико Търново по INTERREG С 3,9 млн.евро ще бъдат рехабилитирани улици в старата столица

Кирил Ананиев подписа договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

Адвокат Ирен Савова: Съобщението за моята смърт е твърдо преувеличено Не са верни и слуховете, че полицията вече е заловила автора на заплахата с некролози, коментира защитникът на държавата за царските имоти

Местят оригиналния факел на Статуята на свободата в музей

Търговски обект горя на Околовръстното шосе на София (СНИМКИ)

34-годишен работник в рудник е починал, след като е бил затрупан от скална маса

Военномедицинска академия изпрати нов екип в Мали

Засякоха четирима дрогирани зад волана през уикенда в Търновско Единият шофьор е употребил и алкохол

Представители на търновската полиция и общината се включиха в национално заседание за превенция на престъпността

Комисар Стефан Николов, началник отдел „Охранителна полиция” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново и изпълнителният директор на сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново Благовеста Факирова споделиха добри практики, по които работят полицията и местната администрация за ангажиране на свободното време на децата в малките населени места.

Срещата се проведе в гранитната зала на Министерски съвет и беше председателствана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Темата на заседанието беше „Изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитание в дух на отговорност и развиване на гражданска култура”.

В дискусията се включиха още зам.-министърът на МВР Красимир Ципов, директорът на ГД „Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски, директори на дирекции в МВР, заместник-министри и експерти в министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта, на здравеопазването, представители на Държавната агенция за закрила на детето, на общини и национални сдружения. Участниците представиха своите виждания и осъществени проекти за организиране на свободното време на младежите, с цел формиране на нови знания и умения и предоставяне на нови възможности в развитието на децата и младежите.

Комисар Стефан Николов и Благовеста Факирова впечатлиха присъстващите с презентацията си на изградените в община В. Търново центрове за работа с деца и изключително добро взаимодействие между местна власт и полиция. Те запознаха подробно участниците в заседанието с броя на центровете, които функционират в малките населени места, проектите по които се работи, като Лятна детска полицейска академия, „Отвори очи има кой да ти помогне”, „Млад огнеборец”. В презентацията бе включен и най-новия проект, който се осъществява съвместно със Съюза на пивоварите в Република България – „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат”.

Изградили сме у децата и възрастните в малките населени места огромно доверие към полицията, каза още Благовеста Факирова. Тя използва възможността да благодари на ръководството и служителите на ОДМВРР- В. Търново, че въпреки многото си служебни ангажименти намират време и за децата.

Лилия Борисова, секретар на Националния съвет по превенция на престъпността , която миналата седмица гостува във В. Търново и присъства на откриването на тазгодишната Лятна детска полицейска академия призова присъстващите да дойдат в старата столица, да видят какво се прави за децата, да усетят духа и атмосферата. „Това, което аз видях миналата седмица няма да спра да го разказвам и предавам и в други области на страната”, категорична беше тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.