Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Представители на търновската полиция и общината се включиха в национално заседание за превенция на престъпността

Комисар Стефан Николов, началник отдел „Охранителна полиция” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново и изпълнителният директор на сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново Благовеста Факирова споделиха добри практики, по които работят полицията и местната администрация за ангажиране на свободното време на децата в малките населени места.

Срещата се проведе в гранитната зала на Министерски съвет и беше председателствана от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Темата на заседанието беше „Изграждане на среда на толерантност сред децата и младежите и възпитание в дух на отговорност и развиване на гражданска култура”.

В дискусията се включиха още зам.-министърът на МВР Красимир Ципов, директорът на ГД „Национална полиция” гл. комисар Христо Терзийски, директори на дирекции в МВР, заместник-министри и експерти в министерствата на образованието и науката, на младежта и спорта, на здравеопазването, представители на Държавната агенция за закрила на детето, на общини и национални сдружения. Участниците представиха своите виждания и осъществени проекти за организиране на свободното време на младежите, с цел формиране на нови знания и умения и предоставяне на нови възможности в развитието на децата и младежите.

Комисар Стефан Николов и Благовеста Факирова впечатлиха присъстващите с презентацията си на изградените в община В. Търново центрове за работа с деца и изключително добро взаимодействие между местна власт и полиция. Те запознаха подробно участниците в заседанието с броя на центровете, които функционират в малките населени места, проектите по които се работи, като Лятна детска полицейска академия, „Отвори очи има кой да ти помогне”, „Млад огнеборец”. В презентацията бе включен и най-новия проект, който се осъществява съвместно със Съюза на пивоварите в Република България – „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат”.

Изградили сме у децата и възрастните в малките населени места огромно доверие към полицията, каза още Благовеста Факирова. Тя използва възможността да благодари на ръководството и служителите на ОДМВРР- В. Търново, че въпреки многото си служебни ангажименти намират време и за децата.

Лилия Борисова, секретар на Националния съвет по превенция на престъпността , която миналата седмица гостува във В. Търново и присъства на откриването на тазгодишната Лятна детска полицейска академия призова присъстващите да дойдат в старата столица, да видят какво се прави за децата, да усетят духа и атмосферата. „Това, което аз видях миналата седмица няма да спра да го разказвам и предавам и в други области на страната”, категорична беше тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.