Задържаха банкерка в Нова Загора за кражба на близо 400 000 лева

Шанън Дохърти: Ракът беше подарък

Машина откъсна китката на работник в Лом

Мъгла затвори всички бургаски пристанища

Цветанов: Предложението ни за връщане на преференциите е водено от обществения интерес, а не от ултиматумите на БСП

Дават 100 хиляди евро за мечтания дом 50 лв. на месец за охрана, видеонаблюдение и поддръжка на зелените площи

Намериха след 4 дни старец, пребит, заключен и ограбен Двама са задържани, изяснява се имат ли връзка с грабежа

Ради Лазарова: Свободна жена съм Приоритетите ми в момента са детето и работата, признава младата дизайнерка

Задигнаха 3860 лева от оборота на заведение в Търново Парите били в незаключена каса

Каракачанов: БСП смятат, че през парламентаризма може да си правят предизборна кампания

Разкриха срещите, в които „Верея“ играе съмнително

Преследван от полицията се самовзриви в Кайро

Волен Сидеров: Ще покажем, че сме коалиция, която ще изпълни управленския мандат

Меган Маркъл прелетя 5000 км заради парти, посветено на бебето й

66-годишен даде 16 000 лв. на ало измамници в Силистренско

Сотир Цацаров: Констатациите от анализа на прокуратурата трябва да бъдат публични

Аз и Екатерина Захариева ще искаме всичко, което е констатирано от проверката на прокуратурата да бъде публикувано,а не да остане някаква техническа тайна. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод проверката на българската прокуратура от делегацията на прокурори от четири европейски държави, които пристигнаха в понеделник.

Цацаров допълни, че не се чувства унизен от мисията за техническа помощ и каза, че това е „нормален елемент от Механизма за сътрудничество и проверка“.

Той изтъкна, че в споразумението, което е подписано между Службата за техническа помощ и Министерството на правосъдието и прокуратурата има клауза за конфиденциалност. Главният прокурор изрази неодобрение относно тайния характер на клаузата и поясни, че поради тази причина ще иска тя да бъде отменена.

Той не може да бъде таен за вас – медиите, но не може да бъде таен и за българското общество. Не може да бъде тайна и това дали мненията на експертите, които ще бъдат публикувани, в крайна сметка ангажират по някакъв начин органите на ЕК или са само експертни мнения. Не може да бъде тайна и механизма, по който те се получават тези мнения и интервютата, които се провеждат“, заяви Сотир Цацаров. „Очевидно е че в резултат на мисията ще бъдат продуцирани доклади – междинни, както и един окончателен през декември.

Според споразумението и тези доклади са конфиденциални, но моето предложение и настояването на министър Захариева категорично е за отпадане на тази клауза. Ще дойде момент, в който тези доклади трябва да бъдат публични, защото в противен случай това обезсмисля мисията на първо място и на второ натоварва, както нея така и всичко друго с едни бих казал нереализируеми очаквания или с някаква секретност, която нито е нужна, нито е потребна, нито има за какво да се прави“, коментира още главният прокурор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.