Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Румяна Арнаудова: Възможно е да има още обвиняеми за стрелбата в Слънчев бряг

„Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства за стрелбата в Слънчев бряг, така че е възможно да има и още обвиняеми“, това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг, свързан с разследването на Специализирана прокуратура в Слънчев бряг.

По думите й повдигнатите обвинения и събраните доказателства до момента не означават край на разследването. „Изключително интензивно се извършват процесуално-следствени дейности. Организирана престъпна група не се разследва бързо и лесно. Така че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства. Това също така не означава, че кръгът на обвиняемите лица е този“, допълни тя.

Даниела Попова от Апелативната специализирана прокуратура отбеляза от своя страна, че престъпната група с ръководител Божидар Кузманов е действала от март 2013 година. „Това, че е разкрита престъпната група сега действително не означава, че е действала от скоро. Работи са по множество случаи и се търси връзка между тях е, но е изключително трудно да се събират доказателства за дейността на организирана престъпна група“, посочи още тя.

По думите й взаимодействие между полицията и прокуратурата има и към момента и ще има и занапред. „Това взаимодействие е добро, за това свидетелстват резултатите, които многократно отчитаме пред вас“. Бяха събрани множество доказателства, които доведоха до извода, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група. Повдигнати са обвинения на 10 лица“, каза още Даниела Попова.

„Делото за стрелбата по Димитър Желязков премина вече в компетентността на Специализирана прокуратура. То беше образувано в началото на месец юни и се наблюдаваше от Окръжна прокуратура-Бургас. Беше образувано в условията на неотложност след огледа на произшествието. Тогава са били привлечени като обвиняеми 3 лица – едно от тях за убийството на един от приятелите на Димитър Желязков и две лица за опит за убийство на Димитър Желязков“, припомни Попова.

„Групата се е опитала да заличи част от следите за престъпната си дейности, след извършване на стрелбата те са взели видеозаписите, на които са били записани. В последствие записът е предаден от единия от защитниците на обвиняемите, но след експертиза е установено, че е манипулиран. Това сочи на извода, че не може да се обслужи тяхната защитна теза, че са дейставили в условията на самозащита“, отбеляза още тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.