„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

Румяна Арнаудова: Възможно е да има още обвиняеми за стрелбата в Слънчев бряг

„Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства за стрелбата в Слънчев бряг, така че е възможно да има и още обвиняеми“, това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг, свързан с разследването на Специализирана прокуратура в Слънчев бряг.

По думите й повдигнатите обвинения и събраните доказателства до момента не означават край на разследването. „Изключително интензивно се извършват процесуално-следствени дейности. Организирана престъпна група не се разследва бързо и лесно. Така че Специализираната прокуратура продължава да събира доказателства. Това също така не означава, че кръгът на обвиняемите лица е този“, допълни тя.

Даниела Попова от Апелативната специализирана прокуратура отбеляза от своя страна, че престъпната група с ръководител Божидар Кузманов е действала от март 2013 година. „Това, че е разкрита престъпната група сега действително не означава, че е действала от скоро. Работи са по множество случаи и се търси връзка между тях е, но е изключително трудно да се събират доказателства за дейността на организирана престъпна група“, посочи още тя.

По думите й взаимодействие между полицията и прокуратурата има и към момента и ще има и занапред. „Това взаимодействие е добро, за това свидетелстват резултатите, които многократно отчитаме пред вас“. Бяха събрани множество доказателства, които доведоха до извода, че стрелбата в Слънчев бряг е дело на организирана престъпна група. Повдигнати са обвинения на 10 лица“, каза още Даниела Попова.

„Делото за стрелбата по Димитър Желязков премина вече в компетентността на Специализирана прокуратура. То беше образувано в началото на месец юни и се наблюдаваше от Окръжна прокуратура-Бургас. Беше образувано в условията на неотложност след огледа на произшествието. Тогава са били привлечени като обвиняеми 3 лица – едно от тях за убийството на един от приятелите на Димитър Желязков и две лица за опит за убийство на Димитър Желязков“, припомни Попова.

„Групата се е опитала да заличи част от следите за престъпната си дейности, след извършване на стрелбата те са взели видеозаписите, на които са били записани. В последствие записът е предаден от единия от защитниците на обвиняемите, но след експертиза е установено, че е манипулиран. Това сочи на извода, че не може да се обслужи тяхната защитна теза, че са дейставили в условията на самозащита“, отбеляза още тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.