8 години затвор за пенсионер, изнасилил дете от социален дом

8 год. затвор получи 71-годишен мъж, изнасилил 12-годишно момиче, избягало от социален дом. Присъдата произнесе в сряда Окръжният съд в Разград, който гледа делото при условията на съкратено следствие, по искане на подсъдимия Зехти Ю. от Исперих. Така той получи намаляване с 1/3 на предвиденото наказание от 12 год., което поиска Окръжна прокуратура в Разград.

Изнасилването е станало на 31 октомври миналата година, когато по тъмно, мъжът се прибирал у дома с автомобила си. Видял момичето на улицата и го повикал да се качи в колата. То се дърпало и пенсионерът със сила го натикал вътре. Откарал го у дома си и го изнасилил, припомнят случая от Апелативна прокуратура във Варна.

Невръстната жертва разказала бързо какво е преживяла. В нощта на инцидента тя избягала от социалния дом в Исперих. За да не я хванат, направила чучело, което облякла със свои дрехи и го завила в леглото си. Скочила през прозореца и поела към съседно село, където живеела майка й. За нещастие попаднала на възрастния мъж, който се сетил, че е бегълка от дома и се възползвал от детето.

Насилникът ще изтърпява наказанието си при първоначален строг режим. Той трябва да плати 10 000 лв. обезщетение на момичето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право