Вътрешно-партийното допитване в БСП приключи още първия ден в десетки пловдивски села

Вътрешно-партийното допитване в БСП, целящо да се определи формулата за участие на партията в президентските избори, приключи още в края на първия ден в десетки села от Пловдивския регион, въпреки че членовете на Столетницата можеха да упражнят своя вот до 3 юли, похвалиха се от червената областна централа.

Повечето селища, в които гласуването вече е приключило на 100%, са в общините Първомай, Садово и Карлово. Над 80% са гласувалите до вторник вечер в Община Съединение, а над 75% - в Община Куклен.

"Според предоставени данни масово гласуват членовете на партията в активна възраст, а за по-възрастните членове са регистрирани подвижни секции. Социалистите са мъдри хора, затова искаме и се опираме на тяхното мнение и вярвам, че заедно, сплотени в една идея и в колективен дух, а не с еднолични решения, ще постигнем своя общ успех. В Община Куклен част от поддръжниците ни са поискали и да станат членове заради демократичността на процесите и вземането на решения в БСП", коментира Георги Гергов, областен лидер на БСП-Пловдив и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет.

Според Гергов е дошло "времето да се чуят ясно гласовете на партийните членове, които да кажат дали БСП да се яви самостоятелно на президентските избори или ако е в коалиция, кои да са левите или центристки партии, с които да се преговоря за подкрепа".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика