Трифон Иванов посмъртно бе обявен за почетен гражданин на Павликени

Трима са новите почетни граждани на Павликени. Званието получават посмъртно футболната легенда и капитан на националния отбор по футбол Трифон Иванов, дъгогодишният учител Пенка Стоянова и строителният инженер, общественик и спортен деятел инж. Александър Манолов - посмъртно. С едностранен плакет бяха удостоени още три изявени личности от Павликени - учителят Розинка Пенчева, бившият ръководител на Районен съд – Павликени Евелина Карагенова и бившият директор на Държавното строително предприятие в Павликени инж. Стоян Станчев

Официалната церемония по връчването на почетнте плакети се проведе на 29 юни – празника на град Павликени и ден на светите апостоли Петър и Павел. Тържеството започна с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Павликени.

„Всеки следващ свой празник Павликени посреща по-нов, по-развит с нововъведения, нови културни събития и инициативи“, каза в официалното си слово кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов. „Нека благодарим на всеки, който с мисълта, съпричастността и труда си помогна да се случат значимите постижения в Павликени. Благодарността ни е към нашите интелектуалци, хората на изкуството и културата, учителите, спортните дейци, лекарите, строителите, икономистите, земеделците – от първия до последния жител на нашата община, които приеха присърце каузата да направим Павликени по-спретнат и по-хубав български град“, каза градоначалникът.

„Павликени е свидно място за сърцето ми! Хората, които работят и живеят тук са посветени на своя град и на нашата мила Република България. Поколения павликенчани са работили с труд и с почтеност, за да го има Вашия съвременен град. Г-н Манолов, благодаря, че ръководите усилията на Вашите съграждани да правят града си все по-добър за живеене, че правите необходимото във Вашия град да се строи и сте насочен към хората“, каза народният представител Мариана Бояджиева от „БСП лява България“

Своите приветствия отправи и Евгений Бурага – бивш кмет на молдовския град Леова и настоящ вицегубернатор на Район Леова. Отличията на обявените за почетни граждани и удостоените с едностранен плакет връчи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

Празникът на Павликени уважиха народният представител Мариана Бояджиева, областният управител проф.Пенчо Пенчев, ректорът на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, кметовете на Велико Търново, Стражица, Горна Оряховица, Свищов, Елена, Златарица и др. Сред официалните гости бяха и делегации от румънския град Болдещ Скаени и молдовския град Леова. Благослов за града отслужи митрополит Григорий. Със свои изпълнения поздравиха гостите певицата Стелияна Христова и фолклорната формация „Люти чушки“.

Община Павликени изказва благодарността си на редица фирми за направените от тях дарения по случай празника на града.

Празничната програма продължава с концерт на ансамбъл „Чинари“ и Поли Паскова. Спектакълът започва в 20:00 ч. в Летния театър в Павликени с вход свободен. При дъждовно време концертът ще се проведе в салона на НЧ „Братство-1884“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини