БФС допусна нов „ЦСКА-София“ в елита

Новият отбор „ЦСКА-София“ получи лиценз за новосформираната Първа лига. Това стана ясно, след като Правната комисия към БФС излезе със становище за промените в наименованието и седалището на дружеството от „ПФК Литекс“-Ловеч АД на „ПФК ЦСКА-София“ ЕАД. Според футболния съюз те са направени по установения ред, напълно в духа на законодателството и вътрешните актове на централата, се казва в съобщение от БФС.

В шампионата на елита от новия сезон ще се включат общо 14 клуба. Към досегашните членове на „А“ група освен „ЦСКА-София“ се добавят „Дунав“ (Русе), „Верея“ и „Нефтохимик“ и „Локомотив“ (ГО). За първи път в историята ще има старогазорско дерби в елита - меч между „Берое“ и „Верея“.
На свой ред от клуба не пропуснаха да благодарят на премиера Бойко Борисов за получения лиценз: „Ръководството на ЦСКА желае да благодари на министър-председателя, господин Бойко Борисов, и на министъра на младежта и спорта, господин Красен Кралев, за изключително бързите и навременни реакции“, се казва в декларацията на клуба.
Новината доведе до отлагане на планувания протест на привържениците на „армейците“. Очакваше се фенове да окупират в сряда вечер Орлов мост, за да изкажат недоволство срещу случващото се в българския футбол.
В същото време стана ясно, че до края на седмицата се очаква Лицензионната комисия към БФС да обяви и имената на отборите, които ще участват във Втора лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ