Англия поиска свой екзекутор

Англия още се тресе здраво от Брекзит и Исландия. И тази турбуленция явно няма да е за кратко. Но кризисна задача №1 сега да се намери кой да смени Мистър Провал, объркания до безумие Рой Ходжсън. Изненадващо сред имената застана един от големите екзекутори на английския национален отбор - Славен Билич. През есента на 2007-а като треньор на Хърватия той превзе „Уембли” с 3:2 и поданиците на кралицата гледаха Евро 2008 пред телевизорите. В последните години Билич направи сериозно име с родината си, „Бешикташ”, а в последния сезон отлично води „Уест Хем”.

Останалите имена, между които трябва да се избере най-накрая точният човек, са Гарет Саутгейт, Брендън Роджърс, Сам Алърдайс, Марк Хюз, Алън Пардю... Звучи странно. За поста на най-скъпия селекционер на Евро 2016 се нареждат все имена, далеч от светилата в бранша.

Докато още се съвзема от шока Исландия, китайски клубове вече атакуват Ходжсън с оферти. Говори се, че кандидатите са „Гуоан”, „Шенхуа” и „Хебей”. Те биха позлатили английския национален селекционер, дори и след провала му. В последната година китайският футбол прави сериозна инвазия из Европа, която видимо ще продължи.

Легендата на „Манчестър Юнатед” Гари Невил стана главен герой в своя филм на ужасите „Да изчезнеш за 7 месеца”. От топ тв анализатор големият защитник стана асистент на Ходжсън в националния, като едновременно с това прие да води „Валенсия”. Испанците бързо го разкриха и последва уволнение, а сега трябва да напусне и щаба на Англия. А за Невил се твърдеше, че е най-добрият коментатор от бившите звезди. Сега изведнъж той се оказа на трудовата борса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят