Готви се обществена поръчка за саниране на 17 сгради в Търговище

Община Търговище разработва обществена поръчка за инженеринг на 17 одобрени сгради, които преминаха процедурите по техническо и енергийно обследване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Разработване на процедурата трябва да приключи до края на юли. След обявяването й ще има срок от минимум 3 месеца за избор на изпълнители, съобщават от общината.

Според методическите Указания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството всеки потенциален изпълнител може да участва за санирането само на една сграда.

Стойността на обществената поръчка е за около 18 млн. лв.

След избора на изпълнители ще започне поетапно проектиране, строителство и осъществяване на авторски надзор на одобрените обекти.

Това стана възможно, след като бяха изпълнени обществените поръчки за изготвяне на обследване за установяване техническите характеристики и изготвяне на технически паспорт, както и обследване за енергийна ефективност, съобщават още от община Търговище.

През януари и февруари приключи обследването на 13 сгради. През май на още 4, които бяха в процедура по обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията. По този начин Община Търговище приключи първата фаза от Програмата. Стойността й е 393 000 лв.

Реализирането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради е приоритет на ръководството на Община Търговище и лично на кмета д-р Дарин Димитров, като част от управленческата му програма за мандата, се каза в информация от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини