Българи, оцелели при атентата в Истанбул, видели единия терорист как стреля

Оцелели по чудо при атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул, български преподаватели разказват за случилото се, предаде БТВ. Четиримата българи се връщали от състезание във Вилнюс и след като се разходили из Истанбул отишли на летището – във фоайето започнала стрелба, а след това се чували експлозии.

"На 10 метра зад нас се стреляше – паника, смут, страх. Останахме на втория етаж около два часа", споделя доц. Огнян Къчев, преподавател във ВСУ "Черноризец Храбър". По ирония на съдбата доц. Къчев ръководи секция "Лична защита и спорт".

Мъжът е видял как един от терористите изважда автомат и започва да стреля. Той си спомня също, че на летището са пристигнали 50-60 линейки. Имало е кръв по пода и по стените, и много счупени стъкла. "Беше ужасно, имаше страх и паника в очите на хората", казва още доц. Къчев.

Катерина Чонгова, която е асистент във ВСУ "Черноризец Храбър", също е преживяла ужаса на терористичния акт. "Имаше много линейки, много полиция, хаос навсякъде", разказва тя.

Имало е още няколко българи в транзитната зона на летище "Ататюрк". Роднините им, които ги чакат да се завърнат от Истанбул, прекарват часове наред в тревоги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини