Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

ТИР парна от мост на магистрала „Марица“

Гришо премина уверено през Кирьос и е на четвъртфинал на Аустрейлиън оупън (ВИДЕО)

Откриха ски сезона под връх Ком

Калоян Паргов: Вотът на недоверие разкрива слабите места в управлението и мобилизира БСП

Сирийските кюрди: Няма турски военни в Африн

Задържаха 19-годишен, опитал да подкупи полицаи с 50 лв.

В Бургас ражданията ще обърнат демографския срив Валери Симеонов на Бабинден в морския град

Хенри Кисинджър: ЕС трябва да се отнесе към Великобритания като към възможен сънародник, а не като към избягал от затвора престъпник

„ЕС трябва да се отнесе към Великобритания като към възможен сънародник, а не като към избягал от затвора престъпник“, заяви бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, публикувана в днешния брой на „Уолстрийт джърнъл“, предаде „Фокус“.

„Европейският съюз не трябва да се опитва да наказва Великобритания за решението й да излезе от общността, а Вашингтон трябва да премине към нова форма на влияние върху европейските държави“, подчертал е той.

Брюксел трябва да се фокусира върху разрешаването на собствените си проблеми и върху сътрудничеството с Лондон в новите условия. „Наказанието на Обединеното кралство няма да реши въпроса как ще се ползва общата валута при отсъствието на обща данъчна политика между страни с различен икономически потенциал. Или пък как да действа един съюз, чиято способност за общи политически стратегии значително отстъпва пред неговите икономически и административни възможност“и, отбелязва Кисинджър.

“Великобритания трябва да прокара такава концепция за автономия, която да подразбира всестранно сътрудничество. Великобритания и Европа трябва да помислят за това, как могат да си върнат историческото значение на ролята за формиране на международния ред“, добави бившият ръководител на американската дипломация.

Той подчерта водещата роля на Великобритания за формирането на Евросъюза. Той посочи, че на фона на случващите се в Европа процеси „американската роля трябва да се преразгледа така, че ръководството да се осъществява по нов начин, да се премине от доминиране към убеждение“.

В този смисъл, бившият държавен секретар призова Вашингтон да не се отказва от „особените си отношения“ с Лондон, включително и в сферата на търговията. Според Кисинджър, Великобритания е „ключов елемент“ в структурата на „цялото трансатлантическо партньорство“, имащо особено значение за САЩ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.