Цветан Цветанов: НАТО може да бъде гарант за сигурността и стабилността в региона, поздравявам Черна гора за избора да бъде част от него

"НАТО може да защити териториалната цялост на всяка една държава от организацията и може да бъде гарант за сигурността и стабилността и в реигона", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на обсъждането за ратифицирането на споразумението за приемане на Черна гора в НАТО, съобщи "Фокус".

По думите на Цветанов както България приела своя път да бъде част от силна и обединена Европа, да бъде часто от НАТО, така и Черна гора е избрала своя път. „Трябва все пак да изпитваме уважение към суверенитета на всяка една държваа, която избира своите нациноални приоритети. Скъпи колеги, ние днес трябва да ратифицираме,а не да взимаме отношение по избора, който е направила Черна гора. В тази връзка искам да поздравя Черна гора, че става част от Северноатлантическия пакт“, каза Цветанов.

Той припомни, че Черна гора вече е участвала в мироопазващи мисии в Афганистан и Сомалия и е била съпричастна към целите, които си поставя НАТО и силна и обединена Европа. „Нека да им пожелаеем успех“, каза Цветанов. По думите му, Черна гора винаги ще има подкрепата на българския парламент да бъде част от силна и обединена Европа и да бъде част от НАТО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини