Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Вицепремиерът Меглена Кунева представи новия антикорупционен закон в НС

Парламентът обсъжда на първо четене Законопроект за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, внесен от Министерския съвет.

“Няма забранени въпроси между първо и второ четене, важно е днес Народното събрание да подкрепи философията на антикорупционния закон и да дадем ясен знак на обществото каква е посоката. Имаме сериозен проблем с корупцията и се нуждаем от проверки за нея и конфликта на интереси по законов и предвидим начин. Цел на закона е създаването на Национално бюро за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Този орган трябва да бъде единен, силен и да бъде отчетен пред обществото и Народното събрание. Създаването му е в основата на ефективността на този закон. Неговата независимост е ключова, каза още вицепремиерът, това заяви преди началото на дебатите за антикорупционния закон в пленарна зала вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

Тя съобщи, че между първо и второ четене ще бъде създадена работна група, с участие не само на депутатите, но и на експерти, за да се гарантира допълнително, че няма никакви съмнения за независимостта и професионализма на органа. На нея ще бъдат обсъдени всички чувствителни въпроси.

Кунева посочи, че законът е в съответствие с Националната стратегия за противодействие на корупцията. Уверена съм, че идеята за това законодателство е подкрепяна от хора, гласували за всички парламентарни
групи, каза тя.

Вицепремиерът заяви още, че новият текст на закона, предложен от МС, е съобразен с основните притеснения на депутатите, изразени както при предишния закон, така и по време на дискусиите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.