Вдигат заплатите на дипломати заради Българското председателство на ЕС

С 10 и 5 на сто се увеличават командировъчните на дипломатите ни в Постоянното представителство на България в Европейския съюз.

Това става ясно от публикуван проект за изменение на Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат, внесен за обсъждане от външния министър Даниел Митов.

Командировъчните не са били актуализирани от влизането в сила на Наредбата, подчертава в мотивите си министърът на външните работи.

Сред мотивите да се увеличат с 10% командировъчните на ръководителя Постоянното представителство на България в ЕС и с 5% на служителите, е високата интензивност на работата на дипломатите ни, които са дългосрочно командировани в представителството. Друг мотив за актуализацията е очакваното увеличение на обема на работа във връзка с Българското председателство през 2018 г. и стартиралата подготовка.

С промените в Наредбата ще бъдат актуализирани командировъчните и на останалите дългосрочно командировани представители на държавата в чужбина.

Основен момент е актуализирането и на отпусканите средства за заплащане на наем от българските дипломати по света, информира БГНЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини