Зам.-кметът Барбалов: Софиянци вече могат да плащат годишния данък за колите

България и Македония ще сътрудничат в здравеопазването Здравните министри на двете държави подписаха споразумение

Кандидатите за българско гражданство могат да подават документи по електронен път

Общинският съвет в Търново взел 196 решения за полугодие За периода се е изказал само един гражданин

Търсят парцели и къщи за около 200 хил. евро Инвеститори предпочитат терени за сгради с РЗП от 1000 до 3000 кв.м.

Откриват изложба на Борис Георгиев в Берлин Започва честването на 140 години дипломатически отношения между България и Германия

Малък, среден или дълъг – купувачът избира размера на новия Opel Zafira До 9 пътници могат да се настанят в кабината

Правосъдното министерство иска отмяна на даването на българско гражданство срещу инвестиции

Министър Ангелкова: Очакваме 2018 да е рекордна с над 9 млн. чужди туристи

Стоянка Мутафова: Нямам необходимост от Гинес С режисьора Методи Андонов хем се обичахме, хем се млатехме, признава през смях голямата актриса

Ципрас във видеопослание за Преспанското споразумение: Превъзмогнахме страха и инерцията

Варна ще има втора Морска градина Одобриха ПУП за Аспаруховия парк, започнат от 1997 г.

ВМРО поставят пред ГЕРБ въпроса за Данък „Лукс“

Две кърмачета от Търновско са с вроден от майката сифилис 52 са случаите на туберкулоза в региона за миналата година

Полицай издъхна внезапно зад волана

Петро Порошенко идва на официално посещение в България

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев на 30 юни, четвъртък, президентът на Украйна Петро Порошенко ще бъде на еднодневно официално посещение в България, съобщи „Фокус“.

Въпроси на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, на регионалната и международната сигурност, както и от европейския дневен ред, ще бъдат акцент по време на разговорите на президента Росен Плевнелиев с украинския президент Петро Порошенко.

Държавният глава Росен Плевнелиев ще посрещне президента Петро Порошенко с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски“ в столицата. След това в сградата на „Дондуков“ 2 е предвидена официална снимка на двамата президенти, след което Росен Плевнелиев и Петро Порошенко ще проведат разговор „на 4 очи“.

По-късно часа ще се проведат пленарните разговори на двете официални делегации, след което на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 и в присъствието на президентите Росен Плевнелиев и Петро Порошенко ще бъдат подписани двустранни документи: Междуправителствено споразумение за сътрудничество при бедствия; Меморандум между Министерствата на младежта и спорта на Република България и Украйна за сътрудничество между младежта; Споразумение между Българската академия на науките (БАН) и Държавната космическа агенция на Украйна (ДКАУ) за сътрудничество в рамките на космическия експеримент „Йонасат микро” на базата на космическия апарат „Микросат-М”.

Предвидено е президентът Росен Плевнелиев и президентът Петро Порошенко да дадат съвместна пресконференция. В рамките на официалната си визита в София Петро Порошенко ще разговаря и с министър-председателя Бойко Борисов. В столицата Петро Порошенко ще открие паметник на националния герой на Украйна Тарас Шевченко, а в гр. Хисаря украинският президент ще разговаря с украински военнослужещи, настанени за рехабилитация във Военния санаториум „Калероя“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.