Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Специализираната прокуратура с подробности за ареста на Петко Дюлгеров

Министър Ангелкова на среща с контролните органи в Боровец за подготовка на сезона: Прогнозите са за 5% ръст на посещенията за зима 2018-2019 г.

Плакат „Путин е терорист“ предизвикал боя между „Нощни вълци“ и украинци на изхода на Бургас

Плакат „Путин е терорист №1“ е предизвикал боя пред бензиностанция на изхода на Бургас между мъже с военни дрехи и украинци. Там тази сутрин, още в 6,30 часа, бяха застанали четирима украински граждани, които живеят в България, в очакване на похода на руските рокери „Нощни вълци“. Те искаха да покажат на руснаците своята позиция за отношенията между Русия и Украйна и политиката, която води Владимир Путин. Сред четиримата беше председателят на „Диаспора Украйна“ в Бургас Мариан Горбан, пише burgasinfo.

Четиримата с много болка разказваха за преживяванията на своя народ. „Това не може да продължава повече. Путин разчита на пропагандата, а не на истината в отношенията с Украйна. Тези хора, които днес ще преминат през Бургас – „Нощните вълци“, са негови платени лица. Днес са на мотори, но утре ще облекат военни дрехи и ще отидат на война“, коментираха Вячеслав, който беше в украинската група.

Нетърпимостта им към руското присъствие в Бургас днес се подклаждаше допълнително от факта, че в 13 часа се очаква на летището да казнат украински деца, останали сираци при конфликта с Русия. Това накара Горбан дори да се просълзи, докато очакваше шествието на „Нощните вълци“.

Към 8 часа към четиримата украинци се присъединиха и техни български привърженици, както и още неколцина техни сънародници. Няколко минути по-късно там пристигнаха с автомобили и облечени с маскировъчни дрехи и с развети български знамена няколко представители на Войнски съюз „Васил Левски“. Сред тях имаше и две дами – едната от тях младата Ася, а другата – възрастна жена. Двете агитки влязоха в жесток словесен сблъсък, който бързо прерастна в бой.

Трима от украинците и българските им привърженици бяха с видими поражения. Александър беше с разкъсана тениска и одран гръб, а двама българи с кръв по ръцете и челото. За няколко минути районът буквално беше задръстен от полиция. Десетките дошли на място полицаи укротиха страстите между двете настръхнали групи, които дори и в тяхно присъствие продължаваха да крещят едни срещу други. „Вие сте платени подлоги на Путин“, викаха от украинската агитка. „Вие сте провокатори“, отвръщаха им от другата страна. „Ние дойдохме от Варна, искахме да изчакаме „Нощните вълци“ и да тръгнем с тях към Шипка“, казаха от ВС „Васил Левски“.

От тяхната група разказаха, че когато слезли на бензиностанцията, се приближил мъж от другата агитка с плакат в ръка и се отправил към Ася. „Налиташе на бой и нашите момчета реагираха. Другите обаче дори успяха да съборят възрастната жена“, каза Ася пред БургасИНФО. От групата на украинците пък са категорични, че никой от тях не е провокирал агресия. „Бяхме тук кротко, но те започнаха да спорят и да се нахвърлиха с ритници и електрошок срещу нас“, каза Вячеслав.

В крайна сметка полицаите претърсиха един от представителите на тяхната организация за електрошок, но такъв не беше открит, поне на място. На всички участници в скандала бяха прибрани личните документи, а те разделени на безопасно разстояние едни от други. По-късно те тръгнаха с личните си автомобили към полицейското управление. На място останаха петима украински граждани с три плаката в ръце в очакване на колоната от мотори на руските рокери. Техният маршрут обаче се оказа променен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.