Пак пей, Веско, за полицията!

„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

Искат задължителен общественополезен труд за непълнолетни дилъри

Представители на общинските съвети обсъдиха с депутати въвеждането на по-строги мерки за борба с наркораспространението сред учениците и поискаха задължителен общественополезен труд за непълнолетните дилъри.

„Да има разграничение, когато се продават наркотици във или около училище. Не може една и съща присъда да бъде за дилър, който атакува подрастващите и дилър, който продава, да кажем, накрая на града. Когато биват съдени наркозависими да имат право на избор между присъда и лечение“, настоя Теменужка Любенова от Областния съвет в Благоевград.

„Ако съответните органи докажат системно занимание с разпространение на наркотици от непълнолетен, отговорността да поемат и неговите родители. Такова нещо няма в българския наказателен кодекс“, допълни Тодор Иванов от Варна.

На срещата председателят на образователната комисия Милена Дамянова припомни, че в новия закон за училищното образование има записани мерки за превенция.

Цветан Цветанов пък заяви, че вече се говори и за тестване на децата за употреба на наркотични вещества.

„С колеги народни представители сме поставили въпроса защо да не се предвиди в профилактичните изследвания, които се правят на учениците, да няма и тест за наркотици. Ако имаме навременната намеса, можем да запазим много от тези деца“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.