Военните изнесоха техниката си за учение по пътя за Гърция с перфектна организация

Военните части от Благоевград вече три дни изнасят тежки бойни машини за учение при Симитли. Това униформените направиха посред бял ден, по главен път Е-79, но се движеха така, че не създадоха никакви проблеми за движението по пътя за Гърция.

Колоните бяха максимум от два или три камиона, които транспортираха МТЛБ-ета за учението и се движеха разпокъсано, за да не предизвикват опашки по пътя от Благоевград до Симитли.

Отделно пилотна кола предупреждаваше шофьорите на шосето за движението на голям товар.

Военното учение ще се проведе на полигона в Симитли, съобщиха от Щаба на Сухопътните войски.

Националната сертификация на Модул за „Активна охрана и отбрана на летище” ще се проведе от 5 до 7 юли. Събитието ще премине под формата на тактико-специално учение с личния състав на Военно формирование 26 400 - Благоевград. В учението ще вземат участие специалисти от родове войски от състава на военни формирования в Хасково, Асеновград и Пловдив, както и медицински екипи от ВМА.

Целта е да бъдат демонстрирани способности за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията.

Задачите, които ще бъдат изпълнявани, са действие на формированието на КПП; като механизирани и пеши патрул; като група за бързо реагиране; като наблюдателен пост и на кула и действие на формированието като предна оперативна база.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини