Варнеската прокуратура обвини четирима за разпространение на наркотици

Специализираната прокуратура повдигна обвинение срещу четирима души от организирана престъпна група за разпространение на наркотици в региона, предават от пресцентъра на прокуратурата.

Трима от обвинените са задържани на 29 юни 2016 г. във Варна при операция на ГДБОП под ръководството и надзора на прокуратурата. Един от участниците е в ареста във Варна по предишно обвинение за наркоразпространение. Други двама членове на групата са обявени за издирване.

Обвинения са повдигнати на Руси Д. – ръководител на групата, Стоян Д., Любомир Л. и Даниел Д.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2014 г. Занимавала се е с разпространение на различни видове наркотици, предимно кокаин и марихуана, като е използвала конкретни дилъри. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити и иззети над 40 000 лева, наркотици, везни за разфасоване и други веществени доказателства.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на тримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 1 юли 2016 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право