Пловдив домакин на Първия международен филмов дрон фестивал

Продукции от 30 държави ще спорят за наградния фонд от 9500 евро

Най-зрелищните и креативни филми от цял свят, снимани с дрон, ще бъдат показани на Римския стадион в Пловдив на 19 и 20 август, когато градът под тепетата е домакин на Първия международен дрон фест в България - DroneUP International Film Festival.

"DroneUP" е едно ново и невиждано до сега събитие, което цели да покаже света, погледнат от нов ъгъл и гледна точка и по един по-различен начин - от птичи поглед. Хората са обзети от вечната амбиция за достигане на облаците и любопитство как би изглеждал нашият живот погледнат от птичи поглед", твърдят организаторите.

На фестивала, който ще е с безплатен вход, ще бъдат представени и наградени най-завладяващите и запомнящите се филми, снимани с дрон от 30 страни в шест тематични категории: Природа; Град и архитектура; Култура и спорт; Пътуване; Екстремно и диво; Разказ и история.

Филмите ще се състезават за общ награден фонд от 9500 евро.Премията за първа награда е € 5000, за втора - € 2500, за трета - € 1000, а същата сума ще получи и филмът любимец на публиката. Всички филми, подадени за участие, ще бъдат гледани и оценявани от интернационално професионално жури. Те ще обявят финалистите и реда на участие на 30 юли. Всички финалисти са автоматично номинирани за наградите на DroneUp.

Заявки се подават до 20 юли, а победителите ще бъдат обявени на 20 август. В двудневната програма на фестивала са предвидени и куп допълнителни изненади, свързани с дронове, музика, танци и други изпълнения в нестандартни комбинации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура