Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Бъчварова: 16 души са задържани за сбиването в Бургас тази сутрин

„Имаме 16 задържани лица за сбиването в Бургас тази сутрин, МВР работи по всички групи, които нарушават обществения ред.“ Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка със случая в Бургас, при който две групи се сбиха –едните, желаещи да приветстват руските рокери, известни като „Вълците на Путин”, а другите да ги саботират.

„Отговорността да се гарантира сигурността на гражданите в условия на терористична заплаха и атентат е основно на службите, за това и ние сме вносители на Закона за тероризма, за да можем да регламентираме всички последващи действия”, обясни Бъчварова.

По думите й има план за справяне с терористичните заплахи, който предвижда нови учения. Министър Румяна Бъчварова отрече да е казвала, че служителите на МВР, които участваха в престрелката в столицата преди няколко дни и обезвредиха опасни крадци трябва да бъдат наказвани.

„Никога не съм казвала това. В момента тече разследване и то ще установи фактите, но това по никакъв начин не го свързва с моето мнение”, уточни Бъчварова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.