Бъчварова: 16 души са задържани за сбиването в Бургас тази сутрин

"Имаме 16 задържани лица за сбиването в Бургас тази сутрин, МВР работи по всички групи, които нарушават обществения ред." Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова във връзка със случая в Бургас, при който две групи се сбиха –едните, желаещи да приветстват руските рокери, известни като „Вълците на Путин”, а другите да ги саботират.

„Отговорността да се гарантира сигурността на гражданите в условия на терористична заплаха и атентат е основно на службите, за това и ние сме вносители на Закона за тероризма, за да можем да регламентираме всички последващи действия”, обясни Бъчварова.

По думите й има план за справяне с терористичните заплахи, който предвижда нови учения. Министър Румяна Бъчварова отрече да е казвала, че служителите на МВР, които участваха в престрелката в столицата преди няколко дни и обезвредиха опасни крадци трябва да бъдат наказвани.

„Никога не съм казвала това. В момента тече разследване и то ще установи фактите, но това по никакъв начин не го свързва с моето мнение”, уточни Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини