Очаква ни ясно и топло време

През нощта ще е ясно, а утре - предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Западна България. Там на места, главно в планинските райони, ще превали краткотрайно. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимални температури между 29° и 34°, в София около 30°, съобщи за „Фокус” дежурният синоптик от НИМХ към БАН Боряна Маркова.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево със слаб северозападен вятър. Максимални температури 29°-31°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над масивите в Западна България, ще има временни увеличения на облачността и на места краткотрайно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°. През почивните дни сутрин ще има слънце, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в събота главно в западната половина, в неделя - из цялата страна. По-късно в неделя от северозапад, в Източна България от север-североизток ще нахлува по-хладен въздух и в началото на следващата седмица дневните температури ще са с 4°-5° по-ниски. В понеделник на много места ще превали и прегърми. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и няма да се променя съществено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето