Руси Полковникаи синът му - босове на наркобанда

Акция на спецпрокуратурата и ГДБОП във Варна

Групата действала от две години

При обиски са открити дрога и 40 000 лева

Известният във Варна Руси Динков-Полковника и синът му бяха арестувани при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във морската столица и региона.

Групата е действала от началото на 2014 г., съобщиха от спецпрокуратурата. Членовете й разпространявали различни видове наркотици, предимно кокаин и марихуана. При обиски били открити и иззети над 40 000 лева, дрога и везни за разфасоване.

Руси Полковника стана прочут, след като преди години се зае със спонсорството на футболния клуб “Спартак”. Интересното е, че преди това той бил шофьор на клубния автобус. През 2008 г. бе взривена бомба пред офиса му във Варна. Тогава в някои медии се появиха информации, че атентатът е насочен срещу сина му. “Имам чист и прозрачен бизнес, занимавам се със строителство и давам хляб на 120 души. Синът ми е съдружник, освен това има и собствена фирма за авторемонт. Никога не се е занимавал и не се занимава с наркотици”, заяви тогава пред “Труд” Руси Динков. Полковника обичал да се хвали, че получил прякора си заради работата в службите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право