Роналдо и компания достигнаха заветния полуфинал след драма в Марсилия

Отборът на Португалия се класира за полуфиналната фаза на Европейското първенство във Франция. Момчетата на Адам Сантош завършиха 1:1 с Полша в редовното време, но изковаха победата си след дузпи. Двубоят се изигра на "Стад Велодром" в Марсилия. Двата отбора направиха добро първо полувреме, в което паднаха двата гола.

Резултатът бе открит още във втората минута от капитана на поляците Роберт Левандовски. Центриране на Гросицки отляво намери нападателя на отлична позиция и, напълно непокрит, Левандовски от десетина метра реализира. Възпитаниците на Адам Навалка бяха по-добрите в първите 20 минути. В 30-та минута имаше спорна ситуация. Михал Паздан изблъска в гръб Роналдо в наказателното поле, но и двамата бяха на скорост и арбитърът Феликс Брих не отсъди нарушение.

Три минути по-късно Ренато Санчес стреля от границата на пеналта, силно и точно, покрай гредата и в мрежата! Топката се отклони леко и от Криховяк - 1:1.

През второто полувреме Роналдо и компания имаха повече възможности да отбележат, но не успяваха да стигнат до попадение. Мегазвездата на "Реал" (Мадрид) пропусна на три пъти да класира отбора си за полуфиналите. В 81-та минута Артур Йенджейчек за малко да си вкара автогол, след като спря един пас на Пепе към Роналдо, но топката премина на сантиметри от гредата.

В продълженията и двата отбора играеха много внимателно, като очакваха да се възползват от грешки на съперника, до които така и не се стигна. 

Португалия не пропусна нито един шут, и се наложи с 5:3. Героят за Полша на това първенство - Якуб Блашчиковски, не успя да преодолее Руи Патрисио и така на практика Полша отпадна от форума.

Интересното е, че Португалия продължава напред в турнира след нито една победа в редовното време, а Полша си тръгва непобедена от Евро 2016.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят