Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Сергей Станишев: Недоволството у хората назрява

“Споделял съм с премиера г-н Борисов – моето усещане е, че назрява недоволство. Хората не виждат перспективи”, обяви Сергей Станишев пред БТВ.

“Кой вижда перспективи – учителите, на които им беше обещано увеличение на заплатите, а после се отряза? Хората от здравния сектор, където е пълен хаос?

Хаосът се задълбочава, и работата на правителството е да решава прболеми, а не да се оплаква от миналото”, заяви Станишев.

“Ако няма дебат по същество, пак ще се стигне до подобни ситуации. Когато има недоволство, то ще се излее.”, коментира още той, визирайки протестите от 2012 г.

“Никой не можеше да предложи, нито аз, нито г-н Борисов нито г-н Местан през 2012г., че ще има предсрочни избори.

Ако аз можех да предизвикам 250 хил. българи по улиците, това е комплимент за мен.”, допълни политикът.

“В света става все по-несигурно, всичко се тресе. Трябва да има отговорна политика за това, което се случва днес и утре.

За мен не е важно дали кандидатурата е от БСП, от инициативен комитет или коалиция. Важното е човекът да има силни и ясни публични позиции. Да се знае какво ще прави кандидатът и бъдещият президент – той или тя. Да има ясен профил, за да направят хората осъзнат избор.”, заяви още Сергей Станишев.

Коментирайки ситуацията в Европа, той посочи, че има отрезвяване, включително във Великобритания. “Хората започнаха да осъзнават, че говоренето за излизане от Европейския съюз е тежък популизъм.

Това, което се случи във Великобритания е най-лошият израз на политиката. Преди няколко години Камерън отпуши кутията на Пандора и сега си плаща сметката.”, каза Станишев.

По повод на терористичните атаки той смята, че никой не е застрахован. “Това, което целят терористите, е всяване на страх. Затова е нужно реално взаимоотношение”, добави Станишев. Според него е нужно активно сътрудничество между държавите и техните спецслужби. Службите по стара инерция си кътат информация, обяви Станишев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.