На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Ген. Кирчо Киров: Българското общество трябва да избере между лични права и сигурност

“Българското общество трябва да направи сериозен избор между лични права и сигурност”, коментира бившият ръководител на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

Той изрази мнение, че има методи и способи, които са единствено в правомощията на службите и могат да са от полза при разкриването и предотвратяването на терористичен акт.

„Така, както са заложени в закона, тези ограничения са единствено и само в условия на терористична заплаха или ликвидиране на последствия от терористичен акт. В своя първоначален вид не представляват някаква заплаха за гражданските права и свободи“, обясни ген. Киров като допълни, че законът не дели хората на замесени или не в терористичен акт.

„Случва се така, че хора без никакво отношение към терористична дейност, попадат на места, където се извършват терористични актове. В зоната на такова нападение, започва прилагането на определени ограничения – на движение, на ползване на мобилни телефони и др. Това е нормално и естествено“, коментира Киров.

Според него трябва възможно най-скоро да се приеме закон, който да регламентира тази дейност , защото няма никакви позитивни перспективи пред света. По думите му България все още не е закъсняла, но не трябва и да го отлага повече.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.