Меси може да играе на Световното в Русия

Лионел Меси ще играе за Аржентина в Русия през 2018 г. В това е сигурен един от най-близките хора на футболиста - масажистът на националния отбор Марсело Д'Андреа.

"Нямам съмнения, че ще играе на Световното. Вярвам силно в него. Просто трябва да го оставим на спокойствие. Мълчанието му ме кара да вярвам. Той обича националния отбор и дава всичко за страната си" каза масажистът на националите пред аржентинското радио FM Pop, цитиран в испанския спортен ежедневник Mundo deportivo.

Марсело Д'Андреа е един от най-доверените хора на Меси, като двамата са близки още от 2005, когато Хосе Пекерман прави Лионел за пръв път национал.

Масажистът придружава Меси дори в съда в Каталуня, където той дава показания по делото за укриване на данъци малко преди Копа Америка.

Д'Андреа разказа и личните си впечатления за състоянието на звездата след загубения финал от Чили на континенталното първенство:

"Това бе най-големият удар, който Меси е претърпявал с националния отбор. Без съмнения. Погледите на Меси и родителите му излъчваха единствено болка. Това бе един различен поглед от всички, които съм виждал от него през живота си. Направо ме уби. Опитах се да го успокоя, но той просто ме погледна и отмина. Такива неща се преживяват от дъното на душата"

Д'Андреа добавя, че никой не е знаел, че Меси възнамерява да обяви оттеглянето си от отбора. Разбрали са го чак след интервюто, което е дал.

Масажистът на аржентинците защити всички в отбора изтъкна сериозната работа, която са свършили:

"Това е много силен и сплотен колектив. Стигнахме до три финала. Горд съм с играчите. Лесно е да се говори отстрани, но ние бяхме 50 човека почти 30 дни заедно и не е имало нито един конфликт. Всички имахме една цел. Дори имаше един играч (Евер Банега), на когото му се роди дъщеричка през това време, а той успя да я види само на клип"

Марсело Д'Андреа завърши участието си в радио предаването с призив да спрат критиките към аржентинските национали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят