На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Държавите от Залцбургския форум, Гърция, Македония и Сърбия потвърдиха ангажимента си да работят съвместно за справяне с миграционния натиск

На 30 юни 2016 г., по инициатива на Австрия, във Виена бе проведена среща на генералните директори на полицията на държавите членки на Залцбургския форум, Гърция, Македония и Сърбия, на която страните потвърдиха ангажимента си да работят съвместно за справяне с миграционния натиск, съобщи пресцентърът на МВР.

Заместник- главният секретар на МВР- главен комисар Георги Арабаджиев, участва в общата среща във Виена. Тя бе продължение проведените три срещи в същия формат, организирани от България по време на българското председателство на Залцбургския форум през 2015 г. и през март 2016 г., както и на проведената миналата седмица в Будапеща среща на директорите на граничните полиции на тези държави.

В настоящата среща участваха и представители на Европол и Фронтекс.

Обсъдена бе актуалната ситуация по линия на миграционния натиск в отделните държави, като бе дадена висока оценка на предприетите съвместни действия и подобреното сътрудничество, довела до намаление на броя на незаконните мигранти по т. нар. Западнобалкански маршрут. Същевременно, полицейските директори декларираха готовност да продължат да следят отблизо ситуацията и да надграждат съществуващото сътрудничество, за да не бъде допусната появата на нови маршрути.

Главен комисар Георги Арабаджиев подчерта, че миграционният натиск към България от началото на тази година в сравнение с 2015 г. е намалял с около 30% и е постигнато високо ниво на сътрудничество с всички съседни държави. Той посочи, че Турция все още не изпълнява разпоредбите от споразумението за реадмисия по отношение на обратното приемане на граждани на трети страни, като изтъкна, че това не е само двустранен проблем на България, а принципен въпрос за всички държави членки на ЕС.

Заместник-главният секретар на МВР благодари за оказваната подкрепа в рамките на операциите на Фронтекс на българска територия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.