Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

В Търново отново организират Работилница за родители

Поредно издание на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” ще бъде реализирано във Велико Търново. Инициативата е съвместно дело на Общината и на представителството на УНИЦЕФ в България. От днес родителите на деца до 4-годишна възраст, заедно с бъдещите майки и татковци могат да подават своите заявления за участие в семинарите. Документите се приемат в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.

Работилниците за родителите представляват поредица от 14 семинара, тематично и концептуално свързани. По време на срещите се обсъждат различни теми, които са свързани с особеностите на развитието на най-малките, потребностите им в периода на ранното детство, ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност. Прилагат се методите на груповата работа, а майките и татковците участват в различни дискусии и интерактивни упражнения. Включени са също кратки лекции, образователни филми, презентации и работа в малки групи.

Основополагащо в програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” е разбирането, че следва да се насърчават положителните отношения между възрастни и деца, допринасящи за развитието както на детето, така и на неговите майка и баща.
Сесиите по програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” ще се провеждат веднъж седмично, в удобно за участниците време. Една група включва най-много 15 души, а срещите се ръководят от специалисти. Целта е да бъде изградено пространство на доверие и на общност, в която майките и татковците се чувстват свободни да споделят, обсъждат и да намерят най-доброто решение и подход към своето дете.

Желаещите да станат част от „Работилница за родители” могат да получат допълнителна информация и да се запишат на телефони 062/619 220, 0887 738 642, 0884 687 853, както и на е-mail: irina.gineva@abv.bg, stefanova_1982@abv.bg.