Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

В Търново отново организират Работилница за родители

Поредно издание на програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” ще бъде реализирано във Велико Търново. Инициативата е съвместно дело на Общината и на представителството на УНИЦЕФ в България. От днес родителите на деца до 4-годишна възраст, заедно с бъдещите майки и татковци могат да подават своите заявления за участие в семинарите. Документите се приемат в дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново.

Работилниците за родителите представляват поредица от 14 семинара, тематично и концептуално свързани. По време на срещите се обсъждат различни теми, които са свързани с особеностите на развитието на най-малките, потребностите им в периода на ранното детство, ролята на родителите и семейната среда за разгръщане на потенциала на детската личност. Прилагат се методите на груповата работа, а майките и татковците участват в различни дискусии и интерактивни упражнения. Включени са също кратки лекции, образователни филми, презентации и работа в малки групи.

Основополагащо в програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” е разбирането, че следва да се насърчават положителните отношения между възрастни и деца, допринасящи за развитието както на детето, така и на неговите майка и баща.
Сесиите по програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно” ще се провеждат веднъж седмично, в удобно за участниците време. Една група включва най-много 15 души, а срещите се ръководят от специалисти. Целта е да бъде изградено пространство на доверие и на общност, в която майките и татковците се чувстват свободни да споделят, обсъждат и да намерят най-доброто решение и подход към своето дете.

Желаещите да станат част от „Работилница за родители” могат да получат допълнителна информация и да се запишат на телефони 062/619 220, 0887 738 642, 0884 687 853, както и на е-mail: irina.gineva@abv.bg, stefanova_1982@abv.bg.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.