Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Прокуратурата даде на съд двама мъже за притежание и разпространение на огромни количества наркотици

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за притежание и разпространение на големи количества марихуана и амфетамини на стойност 26256,36 лева, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Обвинението срещу 40-годишния Никола Н. и 42-годишния Дамян К. е за това, че от неустановена дата до 01.04.2014 г. в град Стражица са съхранявали в изба, с цел разпространение, амфетамин с тегло 129,164 грама и коноп /марихуана/ с тегло 3697.5 грама.

Срещу Никола Н. е повдигнато и обвинение за това, че в имот на ул ”Искър”, в тръба от конструкция на навес, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин 6,138 грама, на стойност 184,14 лв. и коноп /марихуана/ 2,005 грама, на стойност 12,30 лева.

Двамата обвиняеми са неосъждани. Николай Н. се занимавал с разпространение на наркотични вещества – марихуана и амфетамин в района на гр. Стражица. За комуникация с клиентите използвал мобилни телефонни номера. Обикновено предварително били уговаряни времето, мястото, количеството и вида на наркотичното вещество, като говорели с кодирани изрази, като „точки“ – за количество амфетамини, „мая“ или „Мария“ – за марихуана и др.

В други случаи уговаряли само мястото и времето на срещата, тъй като някой от клиентите поръчвали едно и също количество и вид. По този начин Никола Н. многократно извършил разпространение на марихуана или амфетамин, като цената, на която продавал била между 5 – 10 лв. за грам марихуана и 20 лв. за пликче с доза амфетамин – около 1 грам.

За разпространение на наркотици Никола Н. привлякъл, като свой съучастник Дамян К., който живеел на същата улица. Двамата създали организация, при която държали големите количества от марихуана и амфетамин в дома на Дамян К. С разпространение на наркотиците се занимавал Никола Н. За целта след предварително обаждане отивал в домът на Дамян К. откъдето вземал неголеми количества наркотични вещества, които държал в тайник в имота си докато ги продаде.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Велико Търново.