ДДС при продажба от частен съдебен изпълнител

Валери Симеонов е избран за зам.-шеф на парламентарната комисия по енергетика

Украински тираджия помлял коли и стена на фирмен паркинг

Камарата на строителите към Елена Йончева: Спрете използването на бранша за политически цели! 

Варна е на водоноски 48 часа Втори ден училищата в центъра са с намалени часове заради сухия режим

Айфеловата кула ще я има и в Бургас

Майката на Евгения Банева: На моменти се чудя човек ли родих, или сатана

Полицаите получават по 100 лв. коледен бонус

Папа Франциск ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май 2019 г.

Мария Захарова: ЕС явно има намерение да мине на дърва, но и тях ще взимат от Русия

Оперираха бебе с шест пръста

Официално: Делио Роси се завърна във футбола

Разбиха банкомат в пловдивското село Брестовица

Банков служител спаси пенсионерка от нагла измама

Съдят бизнесмен, продал чуждо зърно за 2,5 млн. лв. С парите погасявал свои дългове

Прокуратурата даде на съд двама мъже за притежание и разпространение на огромни количества наркотици

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за притежание и разпространение на големи количества марихуана и амфетамини на стойност 26256,36 лева, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Обвинението срещу 40-годишния Никола Н. и 42-годишния Дамян К. е за това, че от неустановена дата до 01.04.2014 г. в град Стражица са съхранявали в изба, с цел разпространение, амфетамин с тегло 129,164 грама и коноп /марихуана/ с тегло 3697.5 грама.

Срещу Никола Н. е повдигнато и обвинение за това, че в имот на ул ”Искър”, в тръба от конструкция на навес, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин 6,138 грама, на стойност 184,14 лв. и коноп /марихуана/ 2,005 грама, на стойност 12,30 лева.

Двамата обвиняеми са неосъждани. Николай Н. се занимавал с разпространение на наркотични вещества – марихуана и амфетамин в района на гр. Стражица. За комуникация с клиентите използвал мобилни телефонни номера. Обикновено предварително били уговаряни времето, мястото, количеството и вида на наркотичното вещество, като говорели с кодирани изрази, като „точки“ – за количество амфетамини, „мая“ или „Мария“ – за марихуана и др.

В други случаи уговаряли само мястото и времето на срещата, тъй като някой от клиентите поръчвали едно и също количество и вид. По този начин Никола Н. многократно извършил разпространение на марихуана или амфетамин, като цената, на която продавал била между 5 – 10 лв. за грам марихуана и 20 лв. за пликче с доза амфетамин – около 1 грам.

За разпространение на наркотици Никола Н. привлякъл, като свой съучастник Дамян К., който живеел на същата улица. Двамата създали организация, при която държали големите количества от марихуана и амфетамин в дома на Дамян К. С разпространение на наркотиците се занимавал Никола Н. За целта след предварително обаждане отивал в домът на Дамян К. откъдето вземал неголеми количества наркотични вещества, които държал в тайник в имота си докато ги продаде.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.