Култовият Клуб „Седем“ в Търново чества една година на 7 септември Той се утвърди като средище за културни изяви

Независима експертиза искат близките на починалата в сливенската болница родилка

Сандански в трескава подготовка за „Пирин фолк“

Иранският външен министър: Европа не е готова да плати цената за ядреното споразумение

Гигантска акула страхувала океаните (инфографика) Звярът атакува отново, но от големия екран

Разраства се пожарът над Карлово

Тръмп разрешил на адвоката на Белия дом да сътрудничи на спецпрокуратурата

Спират водата в центъра на София утре

Труп на мъж изплува на Северния плаж в Бургас

Разследват палеж на два автомобила на автомонтьор От изпепеляване са спасени трета кола, стопанска постройка и близките къщи

Кипърски турски журналист подаде съдебен иск срещу Ердоган

Бразилия изпраща войски на границата с Венецуела

Свлачища и разрушени сгради след последния трус на остров Ломбок

Проф. Мария Балабанова: 20 минути на слънце стигат Най-много витамин D3 се синтезира в кожата между 11 и 15 часа

Банско ще се отоплява на дървесен чипс

Прокуратурата даде на съд двама мъже за притежание и разпространение на огромни количества наркотици

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за притежание и разпространение на големи количества марихуана и амфетамини на стойност 26256,36 лева, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Обвинението срещу 40-годишния Никола Н. и 42-годишния Дамян К. е за това, че от неустановена дата до 01.04.2014 г. в град Стражица са съхранявали в изба, с цел разпространение, амфетамин с тегло 129,164 грама и коноп /марихуана/ с тегло 3697.5 грама.

Срещу Никола Н. е повдигнато и обвинение за това, че в имот на ул ”Искър”, в тръба от конструкция на навес, без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – амфетамин 6,138 грама, на стойност 184,14 лв. и коноп /марихуана/ 2,005 грама, на стойност 12,30 лева.

Двамата обвиняеми са неосъждани. Николай Н. се занимавал с разпространение на наркотични вещества – марихуана и амфетамин в района на гр. Стражица. За комуникация с клиентите използвал мобилни телефонни номера. Обикновено предварително били уговаряни времето, мястото, количеството и вида на наркотичното вещество, като говорели с кодирани изрази, като „точки“ – за количество амфетамини, „мая“ или „Мария“ – за марихуана и др.

В други случаи уговаряли само мястото и времето на срещата, тъй като някой от клиентите поръчвали едно и също количество и вид. По този начин Никола Н. многократно извършил разпространение на марихуана или амфетамин, като цената, на която продавал била между 5 – 10 лв. за грам марихуана и 20 лв. за пликче с доза амфетамин – около 1 грам.

За разпространение на наркотици Никола Н. привлякъл, като свой съучастник Дамян К., който живеел на същата улица. Двамата създали организация, при която държали големите количества от марихуана и амфетамин в дома на Дамян К. С разпространение на наркотиците се занимавал Никола Н. За целта след предварително обаждане отивал в домът на Дамян К. откъдето вземал неголеми количества наркотични вещества, които държал в тайник в имота си докато ги продаде.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд – Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.