Разследват 38 жалби срещу фалиралата „Дупнишка популярна каса“

Полицията в Дупница разследва 38 жалби от вложители в Кредитно-спестовна кооперация „Дупнишка популярна каса“. Те постъпвали от 11 април в районната прокуратура в Дупцица.

В тях хората се оплаквали, че били прилъгвани с висока лихва, по-висока дори от тази във фалиралата КТБ – 14%. На някои дори стигала до 18% годишно. През първата година на вложителите им била изплатена лихвата. Това ги накарало да внесат още пари и да привлекат нови клиенти за популярната каса. Така до юни тази година, когато фалшивата банка фалирала, а собствениците изчезнали и станали неоткриваеми за контролните и правораздавателните органи. Но въпреки това продължавали да работят и да раздават бързи кредити.

Потърпевшите са загубили различни суми – един 200 000 лева, друг 150 000 лева, а трети 55 000 евро.

Жалбоподателите твърдели още, че офисът на популярната каса е затворен, а телефонът за контакт е изключен, казват от държавното обвинение.

Обвинител от Дупнишката районна прокуратура на 13 април е възложил на полицията да провери случая. Последвала и повторна проверка, която трябва да приключи днес, казват от прокуратурата.

До момента не са обявени резултати от МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини